Mainos

Raha stressaa nuoria naisia

Valtaosa nuorista naisista, kaksi kolmannesta, kärsii vähintään viikoittain stressistä. Neljä viidestä 16-35-vuotiaasta naisesta kertoo myös voineensa henkisesti huonosti.

Suomen Mielenterveysseuran ja Trendin yhteinen Ihan mieletön –tutkimus kertoo nuorten naisten olevan eniten huolissaan raha-asioista. Seuraavaksi eniten huolta aiheuttavat opiskelu, epävarmuus tulevaisuudesta ja ulkonäkö.

Taantuma vaikuttaa

Kolmannes nuorista naisista talouden taantuman vaikuttavan elämäänsä. Heistä yli puolet kertoo olevansa taloudellisesti tiukoilla. Neljä prosenttia ilmoittaa olevansa velkakierteessä, josta ei selviä omin avuin. Joka kymmenes on jo kokenut lomautuksen tai irtisanomisen.

Huolet ja stressi ilmenevät nuorten naisten elämässä väsymyksenä ja voimattomuutena, äreytenä ja ahdistuksena. Joka kolmas kyselyyn vastanneesta ei koe hallitsevansa elämäänsä riittävästi.

Trendin ja Suomen Mielenterveysseuran yhteinen Ihan mieletön –tutkimus toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007 ja uudelleen kesällä 2009. Kyselyyn vastasi tänä vuonna 2 180 16-35-vuotiasta naista Trendin nettisivuilla.

Yli puolet kyselyyn vastanneista naisista kokee suorituspaineiden olevan itse aiheutettuja.

(MTV3)

Katso Trendi-lehden päätoimittajan Elina Tanskasen ja Suomen Mielenterveysseuran kuntoutussuunnittelijan Camilla Djupsundin haastattelu (Huomenta Suomi 23.9.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.