Mainos

Raha pakeni kultaan, metalleihin ja öljyyn

Yhdysvaltain terrori-iskut ajoivat sijoituksia perinteisiin, turvallisina pidettyihin sijoituskohteisiin eilisiltana ja tänä aamuna Suomen aikaa.

Turvallisia sijoituskohteita olivat mm. kulta, muut metallit ja öljy, joiden hinnat nousivat tuntuvasti. Niiden arvon uskotaan kestävän, vaikka osake- ja valuuttamarkkinat ajautuisivat sekasortoon. Kullan unssihinta ponnahti 14,45 dollaria ylöspäin 286 dollariin, kun Hongkongin kultamarkkinat aukenivat tänään. Teollisuuden käyttämien metallien hinnat seurasivat.

Raakaöljyn hinta syöksähti ylöspäin terrori-iskujen jälkeen. Lontoossa Brent-laadun futuurihinta nousi eilen 31,05 dollariin. Nousua oli peräti 3,60 dollaria. Raakaöljyn hinta on nyt ensimmäistä kertaa yli 30 dollarin sitten viime joulukuun. Öljyn hinnan kallistumisen pelätään hidastuttavan maailmantaloutta entisestään. Öljyn hinnan nousu on myös omiaan lisäämään inflaatiopaineita.

Raha pakeni pörsseistä, jotka putosivat 5-9 prosenttia terrori-iskuja edeltäneestä tasostaan. Vain öljy-yhtiöiden kurssit nousivat, mm. brittiläisen BP:n osakkeen kurssi kohosi eilen Lontoon pörssissä yli 5 prosenttia.

Myös valuuttamarkkinat jähmettyivät. Virta oli pois dollareista euroihin, jeniin ja Sveitsin frangiin. Aasian valuuttamarkkinat olivat aamulla poikkeuksellisen hiljaiset.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.