Mainos

Raffarin: Yksi perustuslakiäänestys riittää

Ranskan pääministeri Jean-Pierre Raffarin ei usko Ranskan järjestävän uutta äänestystä EU:n perustuslaista, jos äänestäjät torjuvat lain ensi sunnuntaina.

Ranskan pääministeri Jean-Pierre Raffarin ei usko, että ajatus toisesta kansanäänestyksestä on Ranskan hyväksyttävissä.

- Ranska ei sano kyllä yhtenä päivänä ja ei seuraavana. Ranska ilmaisee itsensä kerran, eikä toista kierrosta tai toista mahdollisuutta tule, Raffarin sanoi BBC World -televisiokanavalla.

Raffarin torjui myös puheet uudesta kansanäänestyksestä, jos ranskalaiset hylkäisivät EU:n perustuslain vain niukalla enemmistöllä ja muut EU-maat hyväksyisivät lain.

- Ranskan demokratia ei tunne sellaista asiaa kuin pieni kyllä tai pieni ei. Vaihtoehdot ovat kyllä tai ei, Raffarin lausui.

Mielipidetiedustelut povaavat EU:n perustuslain vastustajille enemmistöä sunnuntain kansanäänestyksessä. Kun kansanäänestykseen on enää neljä päivää, vastustajat näyttävät vakiinnuttaneen asemansa. Tuoreissa mielipidekyselyissä heidän osuutensa on noin 53 prosenttia. Muualla Euroopassa on jo ehditty arvella, että ranskalaiset haluavat näin lähinnä kapinoida epäsuosittua hallitusta vastaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.