Mainos

Rädyn profiilinnosto ja kovat palkkavaatimukset AKT:n lakon taustalla?

AKT peittää osa-aikaisuuskiistan alle todelliset tavoitteensa eli tupolinjaa huomattavasti suuremmat palkankorotukset sekä liiton johdon profiilinnoston, uskoo professori Ahonen.

Henkilöstötalouden professori Guy Ahonen arvioi, että keskustelu osa-aikaisten työntekijöiden käytöstä ei ole tärkein syy meneillään olevaan lakkoon.

- AKT:lla on tarvetta saada yleistä tupolinjaa korkeammat palkankorotukset. Ja sitä ei voi julkisesti sanoa ja asia pitää peittää muihin asioihin, Ahonen sivaltaa.

AKT:n puheenjohtaja kiistää tällaiset väitteet ja vakuuttaa, että rahasta ei nyt ole kyse.

- Emme hae enempää kuin muut, vaan saman kuin muidenkin kokonaisansiokehitys on, TimoRäty painottaa.

Professori Ahonen arvelee myös, että lakko ajoittuu sopivasti ennen AKT:n ensi kesän puheenjohtajavaalia.

- Kun AKT:n edustajisto kokoontuu kerran neljässä vuodessa ja se tapahtuu kesäkuussa. Kyllä AKT:n johdolla saattaa olla tarvetta nostaa profiiliaan siihen kokoukseen mennessä, professori arvioi.

Räty kiistää jyrkästi profiilinnostoväitteet.

- Ei ole, ei voi olla, ei saa olla. Onneksi meidän liike on niin terveellä pohjalla, että täällä ei kukaan yksittäinen ihminen pysty tekemään sellaisia asioita, joita ei porukka hyväksy, puheenjohtaja väittää.

Professori ihmettelee sitäkin, miksi osa-aikaisten työntekijöiden käyttö hallitsee lakkokeskustelua, vaikka alalla on tällä hetkellä moniin muihin aloihin verrattuna hyvin vähän osa-aikaista työvoimaa.

- Kumpikaan osapuoli ei sano, että tämä on akuutti ongelma, vaan se saattaa olla sitä tulevaisuudessa. Tämäkin minua hiertää, että ihmisten pitäisi palella bussipysäkeillä asiasta, joka tulevaisuudessa ehkä on ongelma, Ahonen painottaa.

Auto- ja kuljetusalan lakon sovittelu jatkuu huomenna.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.