Mainos

Radioverkko VIRVElle toimilupa

Viranomaiskäyttöön tarkoitettu radioverkko VIRVE voi toimia vastedes normaalisti toimiluvan turvin. Valtioneuvosto myönsi sille tänään toimiluvan. Kyseessä on ensimmäinen viranomaisradioverkolle annettu toimilupa.

Toimiluvan ansiosta Virve voi laajentaa liittymiään valtion ja kuntien viranomaisten ulkopuolelle, jos tarve niin vaatii. VIRVEn rajallisesta käyttämisestä ovat olleet kiinnostuneita eräät energiayhtiöt ja vartioimisliikkeet.

Uusi viestintämarkkinalaki on tarkoitus saattaa voimaan ensi heinäkuun lopussa. Tämän jälkeen VIRVE tarvitsee uuden toimiluvan. Lupa tulee käsittelyyn kahden kuukauden kuluessa lain voimaantulosta. VIRVE laajenee niin, että tämän vuoden aikana sen on määrä kattaa koko maa. Tärkeimmät käyttäjäryhmät ovat poliisi, rajavartiolaitos, puolustusvoimat, tulli, pelastusviranomaiset sekä terveydenhuollon ja sosiaalialan viranomaiset.
VIRVE koostuu 1200 tukiasemasta. Liittymiä on noin 10000 ja käyttäjiä noin 30 000. Operaattorina toimii Suomen Erillisverkot Oy. Valtio omistaa siitä 60 prosenttia ja Sonera 40 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.