Mainos

Radiolinjan osakkaiden riidasta päätös ensi kuussa

Pienomistajat ovat pitäneet Radiolinjan osakeantia Elisalle alihintaisena. Kantajien väite on se, että eri osakkeet olivat samanarvoisia, mutta Elisan mukaan näin ei ollut.

Radiolinjan pienosakkaiden riidassa Elisaa vastaan vuoden 2000 osakeannista annettiin tänään loppulausunnot.

Helsingin käräjäoikeus antaa päätöksen asiassa 29. huhtikuuta. Vuosia kestänyt kärhämä sai hiljan uuden päätöksen, kun korkein oikeus palautti jutun uudelleen alioikeuteen. Aiemmin sekä käräjäoikeus että hovioikeus asettuivat Elisan kannalle.

Pienomistajat ovat pitäneet Radiolinjan osakeantia Elisalle alihintaisena, kun yhdellä emoyhtiön A-osakkeella sai ostaa Radiolinjan L-osakkeita 10 kappaletta. Kantajien väite on se, että nämä osakkeet olivat samanarvoisia, mutta Elisan mukaan näin ei ollut. Tämä on todistettavissa myös sillä, millä hinnalla kyseisiä osakkeita myytiin markkinoilla.

Elisan mukaan kantajat eivät voi moittia yhtiökokouksen päätöstä, jonka lopullinen päämäärä oli yhdistää A- ja L-osakkeet yhdeksi sarjaksi. Pienomistajien mukaan osakeannista koitui taloudellisia menetyksiä pienomistajille. Elisan mukaan tästä ei kyetty esittämään mitään näyttöä oikeudessa ja yhtiön mukaan L-osakkeet ostettiin käypään hintaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.