Mainos

Radiolinjan arvosta ei hyötyä pienosakkaille

Pienosakkaat ovat jäämässä nuolemaan näppejään Radiolinjan valtataistelussa. Osuustodistusta muistuttavien osakkeiden arvo on säilynyt ennallaan, vaikka Helsingin Puhelin maksoi Radiolinjan osakkeista huippuhintoja viime viikolla.

Radiolinjan henkilöosakkaat ovat panneet mielenkiinnolla merkille, kuinka Helsingin puhelin osti Radiolinjan osakkeita keskiviikkona 250 000 markan kappalehintaan. Radiolinjan liittymään oikeuttavan L-osakkeen voi merkitä kuka tahansa. 5000 markkaa maksava L-osake oikeuttaa halvempiin puheluihin ja yhteen ääneen yhtiökokouksessa. Se ei oikeuta yhtiön varallisuuteen tai osinkoon. Helsingin puhelimen neljännesmiljoonalla ostamat osakeet taas ovat A-osakkeita.

Toimitusjohtaja Jukka Ylitalo FIM-pankkiiriliikkeestä arvioi, että L-osakkeista voidaan tehdä kauppaa 5000-6000 markan hintaan. L-osakkeen arvo voi myös laskea, sillä Liikenneministeriö suhtautuu hallitussihteeri Jari Perkon mukaan omistaja-alennuksiin "hyvin varauksellisesti". EU:n komisio on tiedustellut liikenneministeriöltä, mihin toimiin se on ryhtynyt vanhojen monopoliyhtiöiden omistaja-alennusten suhteen.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.