Mainos

Radiolinja aloittaa yt-neuvottelut

Radiolinja käynnistää yt-neuvottelut kustannusten leikkaamiseksi, tavoitteena on noin 250 henkilötyövuoden vähennys. Emoyhtiö Elisan alkuvuoden tappio ennen satunnaiseriä oli 5 miljoonaa euroa.

Elisa Oyj:n tytäryhtiö Radiolinja käynnistää toimenpiteet toimintojen tehostamiseksi ja kustannusten leikkaamiseksi vastaamaan paremmin kiristynyttä markkinatilannetta.

Osana toimintojen tehostamista aloitetaan yt-menettelyn mukaiset neuvottelut, joiden tavoitteena on noin 250 henkilötyövuoden vähennys. Yt-neuvottelut koskevat koko Radiolinjan henkilökuntaa ja kaikkia yksiköitä.

Radiolinjan mukaan markkinatilanne on viime aikoina selvästi kiristynyt. Matkapuhelinliikenteen kasvu ei välttämättä enää riitä korvaamaan hintojen laskusta aiheutuvia menetyksiä. Kulujen karsiminen onkin välttämätöntä, jotta liiketoiminta ja asiakkaiden palvelut säilyvät hyvällä tasolla myös tulevaisuudessa.

Toimitusjohtaja Pertti Kyttälä on kuitenkin toiveikas tulevaisuuden suhteen.

- En näe mitään syytä, miksi me emme nytkin kykenisi uudistumaan niin, että me pystymme näihin tuleviin haasteisiin vastaamaan. Nämä toimenpiteet on yksi esimerkki siitä, että me olemme tarvittaessa valmiita tekemään myöskin aika radikaaleja toimenpiteitä kilpailukykymme parantamiseksi, Kyttälä sanoo.

Elisan tappio pieneni

Elisan liikevaihto supistui tammi-maaliskuussa kolme prosenttia 371 miljoonaan euroon. Yhtiö paransi kannattavuuttaan ja sen toiminnallinen tulos kääntyi voitolliseksi. Elisan liikevoitto nousi 7 miljoonaan euroon, kun liiketappio vuotta aiemmin oli 13 miljoonaa euroa.

Elisan alkuvuosi oli kuitenkin edelleen tappiollinen. Tappio laski 8 miljoonaan euroon oltuaan vuotta aiemmin 22 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tappio laski 0,18 eurosta 0,06 euroon. Tulos ennen satunnaisia eriä ja veroja oli 5 miljoonaan euroa tappiollinen (-25).

Koko vuoden näkymät ovat Elisan osavuosikatsauksen mukaan ennallaan.

Radiolinja menetti alkuvuona joitain satoja matkapuhelinasiakkaita. Osavuosikatsauksen mukaan Radiolinjan verkossa oli maaliskuun lopussa 1 348 183 liittymää. Liikevaihto liittymää kohti laski 41,4 eurosta 38,4 euroon.

(MTV3)

(Talousuutiset 29.04.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.