Mainos

Radiolaitteiden merkinnöissä puutteita

Radio- ja telepäätelaitteiden merkinnöissä on ilmennyt puutteita Pohjois-Suomessa. Telehallintokeskus tarkasti noin sata alan liikettä Rovaniemellä, Kemissä, Torniossa ja Oulussa. Huomautettavaa löytyi lähes joka viidennestä kohteesta.

Useimmiten laitteista puuttui Telehallintokeskuksen hyväksymistarra, joka on merkkinä laitteen kansallisesta tyyppihyväksynnästä. Huomautettavaa löytyi varsinkin langattomien kuulokkeiden merkinnöistä. Radio- ja telepäätelaitteiden kaupan valvonnalla pyritään ennaltaehkäisemään häiriöitä. Niitä saattavat aiheuttaa laitteet, joita ei ole tarkoitettu käytettäväksi Suomessa.

Telehallintokeskus muistuttaa, että hyväksymättömiä laitteita ei saa tuoda maahan edes omaan käyttöön. Tällaisten laitteiden käyttö ja myynti voivat johtaa syytteeseen ja laitteiden takavarikointiin. Telehallintokeskuksen mukaan markkinavalvonnan merkitys korostuu ensi vuonna. Radio- ja telepäätelaitteille on hyväksytty uusi EU-direktiivi, joka käytännössä poistaa laitteiden ennakkotarkastuksen ja tyyppihyväksynnän ensi huhtikuuhun mennessä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.