Mainos

Radiolähetinkuutti kuoli kalaverkkoon

Itä-Suomen yliopiston radioseurannassa ollut Ylermi-kuutti on kuollut kalaverkkoon Saimaan Haukivedellä.

Itä-Suomen yliopiston, WWF Suomen ja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen yhteistyössä toteuttamassa tutkimuksessa selvitetään radiolähettimien avulla kuuttien liikkumista ja elinympäristön käyttöä.

Kuolemantapaus on tämän kesän toinen; kesäkuun alussa radiolähetinkuutti Rasmus kuoli kalastusrajoitusalueella olleeseen, norpalle vaaralliseksi tiedettyyn kalanpyydykseen. Seurannassa ei ole enää yhtään kuuttia, sillä Vappu-kuutin lähetin on heinäkuun alusta ollut järven pohjassa.

Ylermi-kuutti kuoli asetuksen mukaiseen verkkoon. Kalastaja ilmoitti saimaannorpan poikasen kuolemasta tutkija Miina Auttilalle välittömästi löydön jälkeen. Kuutti oli pyörittänyt itsensä verkon sisään tiukaksi paketiksi.

- Tämä on ikävä takaisku kuuttitutkimukselle, Auttila kertoo.

- Tutkimuskuutin verkkokuolema herättää kysymyksen, onko nykyinen kalastuksen rajoitusaika liian lyhyt, toteaa WWF Suomen ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen.

Kalastuksen rajoitusaika päättyi kesäkuussa. Nyt Saimaalla saa kalastaa asetuksen mukaisilla pyydyksillä. Verkot ovat kuitenkin edelleen riski erityisesti tämän vuoden poikasille.

Nyt verkkoihin kuollut Ylermi oli ensimmäisten elinkuukausiensa aikana käynyt yli kahdenkymmenen kilometrin päässä syntymäalueeltaan.

Saimaannorppatutkimuksen päärahoittajia ovat ympäristöministeriö, maa- ja metsätalousministeriö sekä Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiö.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.