Mainos

Radio Vegan toimittaja tuomittiin kunnianloukkauksesta

Virkamieheen kohdistuvia epäilyjä käsitellyt radiouutinen toi toimittajalle tuomion kunnianloukkauksesta.

Helsingin hovioikeuden tuore päätös pitää ennallaan Helsingin käräjäoikeuden aiemmin antaman tuomion, jossa ruotsinkielisen Radio Vegan toimittaja tuomittiin uutisestaan sakkoihin.

Uutisessa kerrottiin arveluista, että liikenneministeriön virkamiehen epäasialliset kytkökset Venäjän alamaailmaan haittaavat suomalaisten kuljetusyritysten toimintaa. Kertoja oli Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton edustaja. Uutisessa mainittiin myös virkamiehen vaimo, jonka sukujuurten arveltiin olevan Pietarista.

Helsingin käräjäoikeus katsoi sekä toimittajan että haastateltavan syyllistyneen kunnianloukkaukseen. Molemmat määrättiin maksamaan 20 päiväsakkoa. Toimittajalle tuli maksettavaa 320 euroa ja haastateltavalle 200 euroa.

Käräjäoikeudesta teko oli kunnianloukkaus, koska siinä esitetty valheellinen vihjaus oli omiaan aiheuttamaan vahinkoa ja kärsimystä loukatulle. Arvostelun katsottiin kohdistuneen virkamiehen henkilöön, ei hänen työhönsä.

Toimittajaa ei auttanut sekään, että uutisessa kerrottiin virkamiehen pitäneen huhuja roskana.

Puhuttu aihe

Toimittaja valitti tuomiostaan hovioikeuteen, mutta haastateltava ei. Toimittaja selitti, ettei tarkoituksena ollut kunnian loukkaaminen, vaan tärkeästä yhteiskunnallisesta asiasta tiedottaminen.

Ongelmat kuorma-autokuljetuksissa Venäjälle olivat nostattaneet uutisen tekoaikaan vuonna 1999 paljon julkista keskustelua ja saaneet kuljettajat epäilemään virkamiesten toiminnan motiiveja.

Toimittaja huomautti myös, että virkamieheltä oli pyydetty haastattelua, mutta hän ei ollut sitä antanut.

Asianomistajat vaativat valituksen hylkäämistä. He katsoivat, ettei siinä tuotu esille uusia asioita.

Hovioikeus hylkäsikin valituksen pitemmittä perusteluitta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.