Mainos

Radio Novan syrjinnästä sakkoja Gramexille

Esittävien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeuksia valvova Gramex joutuu maksamaan valtiolle 250 000 euron sakon Radio Novan syrjivästä kohtelusta.

Markkinaoikeus on määrännyt esittävien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeuksia valvovan Gramex ry:n maksamaan valtiolle 250 000 euron sakon Radio Novan syrjivästä kohtelusta. Markkinaoikeuden mukaan Gramex on käyttänyt väärin määräävää markkina-asemaansa, kun se sovelsi Radio Novaan syrjivää viiden miljoonan markan minimitariffia ja erilaista mainostulon määritelmää kuin muihin kaupallisiin radioasemiin.

Syrjivästä tariffista aiheutui Alma Media -konserniin kuuluvalle Radio Novalle markkinaoikeuden mukaan yli miljoonan markan vahinko.

Markkinaoikeuden mielestä Gramex on syyllistynyt määräävän markkina-aseman väärinkäyttöön myös tehdessään Kiss FM:lle, Classic FM:lle, Groove FM:lle ja Star FM:lle sopimusehdotuksia, jotka poikkesivat sekä toisistaan että alalle vahvistetusta tariffista. Markkinaoikeuden mukaan Gramexilla on määräävässä markkina-asemassa olevana yrityksenä velvollisuus huolehtia tariffien läpinäkyvyydestä ja tasapuolisuudesta.

Gramex hakee muutosta markkinaoikeuden päätökseen korkeimmasta hallinto-oikeudesta. Toimitusjohtaja Hannu Marttila pitää markkinaoikeuden päätöstä rajuna ja sakkosummaa suurena Gramexin kokoon nähden.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.