Mainos

Radalta suistuneen Pendolinon nopeus ilmeisesti pieni

Raiteilta suistuneen Pendolinon nopeuden kerrotaan olleen suistumahetkellä alhainen. Lopullinen tutkinta turman syystä valmistuu vasta usean kuukauden päästä.

Perjantaina Karjaalla raiteilta suistunut Pendolino-juna kulki onnettomuustutkintakeskuksen tutkimusten mukaan turmahetkellä alhaista, alle 50 kilometrin tuntivauhtia.

-Kauko-ohjauksessa oli havaittu, että vaihteessa oli vika. Vikailmoitukseen ei kuitenkaan osattu reagoida oikealla tavalla, vaan paikalla olleet asentajat arvioivat, että kohdan yli voi turvallisesti ajaa. Niin kuin nähtiin, näin ei kuitenkaan ollut, tutkinnanjohtaja Kai Valonen sanoo.

Pendolinon kuudesta vaunusta neljä ensimmäistä putosi raiteilta perjantai-iltapäivänä Karjaan aseman lähellä. Valosen mukaan minkäänlaista kaatumisvaaraa ei ollut.

-Tällainen onnettomuus on yleensä monen pienen tekijän summa. Yhtä yksittäistä vastausta siihen, miten onnettomuus olisi estetty, tuskin löytyy, Valonen toteaa.

Turvalaitteiden tapahtumatiedot ja junan rekisteröintilaitteen muistimoduuli eli musta laatikko on saatu tutkintaan. Lopullisen onnettomuusraportin valmistuminen vie vielä kuukausia.

Rantaradan liikenne hoidettiin turman vuoksi poikkeusjärjestelyillä yli vuorokauden ajan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.