Mainos

Racakin raportti julki

Suomalaisen asiantuntijaryhmän raportti kosovolaisen Racakin kylän verilöylystä julkistettiin tänään. Suomalaisryhmän raportin mukaan ei voida täsmällisesti sanoa, millaisessa tilanteessa Racakin joukkosurman uhrit kuolivat.

Kaikkien tutkittujen 40 uhrin kuolinaika oli suunnilleen sama. 22 uhria löydettiin notkosta, ja heidät oli todennäköisesti ammuttu samassa paikassa. Tutkijoiden mukaan todisteet tukevat sitä, että kyseessä oli aseettomien siviilien surmaaminen. Tutkijaryhmä arvostelee sitä, että rikospaikkaa ei eristetty heti.

Euroopan unionin asettama suomalainen oikeuslääketieteellinen tutkijaryhmä on tänään luovuttanut Racakin uhrien ruumiinavauspöytäkirjat EU:n puheenjohtajamaan Saksan ulkoministeriölle. Samanaikaisesti ryhmän johtaja, tohtori Helena Ranta luovutti aineiston Serbian viranomaisille Pristinassa. Toinen kappale raportista on jo aiemmin luovutettu Saksan lähettiläälle Helsingissä.

Asiantuntijaryhmää johtanut Helena Ranta sanoo toivovansa, että raportti edistää Kosovon rauhanprosessia. Ranta kertoo, että seikkaperäisessä raportissa on aineistoa yli 20 kilon painosta.
(MTV3-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.