Rabben pizza 9.8.2000

toim. Sari-Leena Heilanen
Vieraana Huomenta Suomen keittiössä pizzakeisari Rabbe Grönblom, joka omistaa suurimman osan Kotipizza
Oy:stä.

Pohja:


1 l vettä
1 dl rypsiöljyä
25 g hiivaa
n. 2 kg vehnäjauhoja
n. 2 rkl sokeria
n. 1 rkl suolaa

täytteet: tomaattimurskaa, tonnikalaa, pepperoniviipaleita, erivärisiä paprikasuikaleita, viipaloituja mustia oliiveja ja juustoa

Sekoita kaikki pohjan raaka-aineet keskenään erittäin hyvin, jotta taikinan sitko alkaa muodostua. Nostata taikina kaksinkertaiseksi, ja jatka nostatusta kylmässä ja leivo pizzapohjiksi. Taikinan olisi hyvä olla kylmää leivottaessa.

Aloita täytteiden laittaminen pizzaan tomaattimurskasta. Laita sen jälkeen loput täytteet haluamassasi järjestyksessä, kuitenkin juusto viimeisenä. Paista pizza erittäin kuumassa uunissa n. 300-325C asteessa kunnes pohja on kypsä ja juusto on sulanut

Lue myös:

    Uusimmat