Mainos

Raatelevat koirat iskivät jälleen - tappoivat kanoja Haukiputaalla

Haukiputaalainen Aaro Finnig koki eilisiltana kauhunhetkiä, kun kaksi irti päässyttä huskya tappoi kuusi kanaa ja kukon Finnigin pihamaalla sijaitsevassa kanalassa.

Huskyjen omistaja oli soittanut ja ilmoittanut poliisille ulkohäkistä irti päässeistä koiristaan. Hetkeä myöhemmin poliisille tuli ilmoitus koirien hyökkäyksestä. Koirat olivat repineet kanalan häkkiverkon auki ja menneet sisälle.

– Kaikki meni, kertoo kyynelsilmäinen Finnig.

– Ei niillä ollut mitään mahdollisuutta päästä kanalasta pakoon. Vaikea kuvitella tässä vaiheessa, että ottaisin uusia tilalle, ja tällaisia maatiaisrotukanoja on vaikea edes saada.

Poliisi vahvistaa hyökkäykset

Haukiputaan poliisiasemalle on tullut syksyn aikana kymmeniä ilmoituksia hyökkäilevistä koirista. Rikosylikonstaapeli Markku Apell Haukiputaan poliisista vahvistaa, että nyt kyseessä olevat koirat ovat aikaisemminkin hyökänneet kanalaan ja tappaneet kanoja. Poliisi on myös kuullut, että kissoja on kateissa, ratsastajaa hevosen selässä on häiritty ja ainakin kaksi lammasta on kuollut.

Tähän mennessä ainakin Finnig on jättänyt rikosilmoituksen poliisille. Hevosen omistaja päättää myöhemmin tänään, tekeekö ilmoituksen.

Apell on keskustellut tänään syyttäjän kanssa mahdollisista jatkotoimista. Käräjäoikeuden päätöksellä koirat voidaan äärimmäisessä tapauksessa määrätä lopetettaviksi. Poliisi käy tänään koirien omistajan luona eläinsuojeluviranomaisten kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.