Mainos

Rääkkylän lentoturmaa ei nähnyt kukaan - tutkijat täysin ymmällään

Rääkkylässä kahden miehen hengen eilen vaatinut ultakevyen lentokoneen onnettomuus on yhä täysi mysteeri.

Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja tutkija Ismo Aaltonen luonnehtii tutkintaa erittäin haasteelliseksi.

- Kone on tullut jyrkässä kulmassa alas ja todennäköisestti syttynyt palamaan vasta törmätessään jäähän, Aaltonen kertoo onnettomuuspaikalta.

Ultrakevyt kone paloi pahasti ja samalla tuhoutui myös gps-laite ja siinä olleet lentotiedot.

- Onnettomuudella ei ole silminnäkijöitä. Tänään täällä on liikkunut hiihtäjiä ja pilkkijöitä, mutta eilen iltapäivällä kun onnettomuus tapahtui paikalle ei sattunut ketään.

Onnettomuuspaikka on noin 200 metrin päässä lähimmästä saaresta. Asutusta on vajaan kilometrin päässä. Aaltonen ei muista toista vastaavaa onnettomuutta, jossa ultrakone olisi tuhoutunut palamalla yhtä pahasti.

Lähtö korpikentältä

Onnettomuuskone lähti lennolle Kiteen kentältä, joka on ns. korpikenttä.

- Siellä ei ole lennonjohtoa ja näitä lentoja voidaan toteuttaa vapaasti. Koneet eivät ole seurannassa, joten lentotietoja ei ole sieltäkään saatavissa.

Aaltonen pakkasi koneen jäännökset torstaina mönkijään ja kuljetus jäältä maalle alkoi kello 13. Moottorin ja koneen muiden osien tutkinta jatkuu myöhemmin.

- Onnettomuuden syystä ei voi sanoa vielä mitään. Oikeuslääketieteelliset lausunnot tuovat ehkä jotain uutta tietoa, Aaltonen arvioi.

Onnettomuudessa menehtyi kaksi kiteeläistä noin 70 vuotiasta miestä. Toinen uhreista oli kokenut lentäjä ja kiteeläisen ilmailukerhon perustajajäseniä.

Maahansyöksy tapahtui Rääkkylässä Pyhäselän jäälle. Uhrit löysi pelastuslaitoksen moottorikelkkapartio keskiviikkoiltana noin kello 20.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.