Mainos

Raakapuun tuonti Venäjältä vähentyi

Raakapuun tuonti Venäjältä väheni viime vuonna rajusti edellisvuoteen verrattuna. Teollisuuden puuvarastot ovat vielä nytkin niin täynnä, että esimerkiksi raakapuun suurin tuoja Enso on joutunut rajoittamaan tuontiaan toistaiseksi merkittävästi.

Samalla Venäjältä tuotavan puun hinta on laskenut. Halvan puun runsas tarjonta idästä voi myös vaikeuttaa kotimaisia puun hintaneuvotteluja.

Suomalaisten sellu- ja paperitehtaiden raakapuuvarstot ovat yhä niin täynnä, että kaikki puu ei edes mahdu omiin varastoihin. Esimerkiksi Ensolla on tällä hetkellä raakapuuta varastoissaan yli puolen vuoden tarve, kun normaalisti puuta on tehtailla pariksi kuukaudeksi.

Siksi tuontia toppuutellaan nyt vaikka venäläisfirmojen myynti-into kasvaa päivä päivältä. Venäjän ykkösartikkelin, koivukuitupuun tuonti romahti viime vuonna 45 prosenttia ennätysvuodesta 1995.

Samaan aikaan kun Suomeen puuta tarjotaan yli teollisuuden ostokyvyn, Venäjän omat paperi- ja sellutehtaat kärsivät raaka-ainepulasta. Valuutan toivossa moni myyjä jättää mieluummin puunsa pystyyn, kuin tekee ruplakauppaa.
(MTV3)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.