Mainos

Raakaöljyn hinta aloillaan

Raakaöljyn hinta on viikon alussa pysynyt vakaana. Euroopan seuratuimman öljylaadun, Pohjanmeren Brentin syyskuun toimitukset maksoivat tänään iltapäivällä Lontoossa 27,36 dollaria tynnyriltä. Hinnat olivat samalla tasolla viime viikon lopussa.

Uutistoimisto Reutersin haastattelemien välittäjien mukaan markkinoilla ollaan juuri nyt odottavalla kannalla. Sijoittajia askarruttavat öljynviejämaiden järjestön Opecin tulevat tuotantopäätökset. Öljyn hinta ehti tippua heinäkuun aikana kolme dollaria tynnyriltä, kun Opecin mahtimaa ja maailman suurin öljyntuottaja Saudi-Arabia vihjasi lisäävänsä päivittäistä tuotantoaan puolella miljoonalla tynnyrillä.

Kartellin muut jäsenmaat eivät kuitenkaan ole yhtä innokkaita pumppaamaan markkinoille lisää öljyä, etenkin kun niillä ei ole yhtä suuria rahkeita tuotantonsa pönkittämiseen kuin Saudi-Arabialla.

Opecin puheenjohtaja, Venezuelan öljyministeri Ali Rodriguez toisti viikonvaihteessa huolensa siitä, että tarjonnan lisääminen painaisi öljyn hinnan tuntuvaan laskuun. Hän myös arvioi Opec-maiden tuottavan tällä hetkellä öljyä 700 000 tynnyriä päivässä enemmän kuin viralliset tuotantokiintiöt sallivat. Koko maailman öljyntuotanto on noin 75 miljoonaa tynnyriä päivässä, josta Opecin osuus on noin 40 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.