Mainos

Raaka joukkoraiskaus sai kansan raivoihinsa Kabulissa

Afganistanissa seitsemän miehelle on langetettu kuolemantuomiot poikkeuksellisessa joukkoraiskaus- ja ryöstötapauksessa Afganistanissa, kirjoittaa The Guardian.

Joukko aseistautuneita miehiä, joista osa oli pukeutunut poliisiuniformuihin, pysäytti viime kuussa hääjuhlista kotiin matkanneen autosaattueen keskellä yötä pääkaupungin Kabulin ulkopuolella.

Miehet raahasivat autoista ulos neljä naista, jotka he raiskasivat läheisellä pellolla. Yksi uhreista oli raskaana. Hyökkääjät lisäksi pahoinpitelivät uhrejaan ja ryöstivät heiltä matkapuhelimet ja korut.

Naisiin kohdistuva väkivalta on yleistä Afganistanissa ja sitä tapahtuu yleisimmin kotona. Viime kuussa tapahtunut, häävierassaattueeseen kohdistunut raaka hyökkäys, on herättänyt ennenkuulumatonta raivoa kansassa. Useat kymmenet mielenosoittajat vaativat tänään oikeussalin ulkopuolella oikeutta ja kunnon tuomioita syytetyille.

– Jos tämä rikos jää rankaisematta, Afganistanin naiset tulevat olemaan uhreja jatkossakin, totesi ihmisoikeusaktivisti Uma Saeed.

Naisten oikeuksia ajavat ryhmät tapasivat viime viikolla presidentti Hamid Karzain, joka lupasi, että miesjoukolle langetetaan ankarin mahdollinen rangaistus, kuolemantuomio.

Syytetyt voivat vielä valittaa tuomioistaan korkeimpaan oikeuteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.