Mainos

R-kioskeja ryöstänyt selvisi ehdollisella

Viime keväänä Helsingissä kahdesti saman R-kioskin ryöstänyt mies tuomittiin käräjäoikeudessa ensikertalaisena vuoden ehdolliseen vankeuteen.

27-vuotias mies uhkasi molemmilla kerroilla Kontulassa sijaitsevan kioskin myyjää starttipistoolilla ja vaati saada rahat kassasta. Toisella, 19-vuotiaalla myyjällä todettiin ryöstön jälkeen traumaperäinen stressihäiriö, eikä hän pystynyt jatkamaan työssään.

Käräjäoikeus piti naamioitumista suunnitelmallisena ja rangaistuksen määrää korottavana tekijänä. Oikeus piti kuitenkin riittävänä syyttäjän vaatimaa vuoden ehdollista vankeutta rangaistusvaatimusta, sillä miehellä ei ollut rikostaustaa. Enimmillään ryöstöstä voidaan tuomita kuusi vuotta vankeutta.

Mies tunnusti teot ja kertoi motiivikseen velkaantumiseen. Hänen mukaansa velkojat olivat uhanneet häntä ja hän oli päättänyt hankkia rahat kioskiryöstöillä.

Ryöstöt tapahtuivat 20.4 ja 11.5. Poliisi sai miehen kiinni jälkimmäisen ryöstön jälkeen kansalaisten havaintojen perusteella.

Oikeus määräsi miehen maksamaan korvauksia 19-vuotiaalle myyjälle tilapäisestä haitasta ja henkisestä kärsimyksestä yhteensä 6 500 euroa. Toisella myyjistä ei ollut korvausvaatimuksia.

Lisäksi mies määrättiin korvaamaan R-kioskille varastettu rahamäärä ja menetetystä myynnistä aiheutuneet kulut. Oikeudenkäyntikulut jäivät valtion vahingoksi.

Jutun otsikossa kerrottiin aiemmin aseella ryöstäneestä henkilöstä. Starttipistooli näyttää käsiaseelta, mutta se on tarkoitettu merkinantokäyttöön.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.