Mainos

Qurie paheksuu Israelin turva-aitahanketta

Palestiinalaisten pääministeri Ahmed Qurie syyttää Israelia palestiinalaisten eristämisestä.

Palestiinalaisten pääministeri Ahmed Qurie syyttää Israelin pääministeriä Ariel Sharonia siitä, että tämä on teljennyt palestiinalaiset kuin "kanat" Länsirannalle rakennettavan ns. turva-aidan taakse.

Qurie varoittaa Maariv-lehden haastattelussa, että ääriryhmien iskut Israelia vastaan jatkuvat, jos aidan rakentamista ei keskeytetä.

-Se ei auta, se ei toimi, se aiheuttaa murhenäytelmän. Maallemme ei voi rakentaa aitaa, panna meitä häkkiin kuin kanat ja toivoa parasta, hän sanoi. -Jos haluatte aidan, olkaa ystävällisiä ja rakentakaa se vihreälle linjalle. Siinä tapauksessa olemme valmiit osallistumaan rakennuskustannuksiin. Mutta tulla nyt ja takavarikoida maamme, rakentaa aita palestiinalaisten alueelle, teljetä meidät ahtaisiin häkkeihin ja sitten poistua? Emme suostu sellaiseen koskaan, Qurie tähdensi.

Israelin mukaan aidan tarkoituksena on estää ääripalestiinalaisten iskut Israelin alueelle. YK:n yleiskokous päätti alkuviikosta siirtää kysymyksen Kansainvälisen tuomioistuimen käsiteltäväksi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.