Mainos

Quincy Jones muistelee

Muhevasti menestynyt musiikkituottaja Quincy Jones kertoo tarinansa pian ilmestyvässä muistelmateoksessaan Q. Tarjolla on muistelua mm. Jonesin ajoista Count Basien orkesterissa ja Michael Jacksonin Thriller-albumin tuottamisesta.

Eräs kirjan episodeista kertoo Count Basien orkesterin saapumisesta Las Vegasin Sands-hotelliin vuona 1964. Tummaihoiset musikantit joutuivat tulemaan hotelliin keittiön oven kautta, vaikka hetkeä myöhemmin esiintyivät hotellin ravintolasalissa. Tilanne Sands-hotellissa vaikutti muusikoiden kannalta sen verran vaaralliselta, että Quincy Jonesin suuresti arvostama Frank Sinatra, "veli valepuvussa", palkkasi illan ajaksi henkivartijan jokaiselle bändin jäsenelle. Sinatra antoi palkkaamilleen lihaskimpuille selkeät ohjeet.

-Jos joku tyyppi yleisön joukosta katsoo yhtäkin soittajaa pirullisesti tai huvittuneena, katkaiskaa siltä tyypiltä molemmat jalat, Sinatra Quincy Jonesin mukaan evästi vartiokaartia.

Michael Jacksonin Thriller-albumi oli jättimenestys. Levyn tuottanut Quincy Jones ihmettelee kirjassaan Michael Jacksonin ujoutta.

-Hän oli niin ujo, että lauloi selin minuun, ja minä jouduin kuuntelemaan hänen lauluaan pimeässä huoneessa kädet silmilläni.

-Michael eli omassa fantasiamaailmassaan, jalat tukevasti irti maanpinnasta. Se on toisaalta ollut yksi hänen vahvuuksistaan. Michael ei voi olla kuin kuka tahansa Matti Meikäläinen, hän on sentään ollut julkisuudessa viisivuotiaasta lähtien, Quincy Jones tuumailee.

(STT-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.