Quesadillat eli täytetyt tortillaletut 2.7.2001

Toim. Kaisa Torkkeli

Tortillaletut voi valmistaa itse tai ostaa kaupasta. Lettujen valmistaminen onnistuu niin muurikassa kuin valurautapannussakin.

Tortillalettutaikina



(12 lettua)

5 dl vehnäjauhoja (TAI 2,5 dl durumjauhoja ja 2,5 dl vehnäjauhoja)
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl öljyä
2 dl kuumaa vettä

Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään ja lisää lopuksi joukkoon kuuma vesi sekä öljy. Sekoita mahdollisimman vähän vaivaten tasaiseksi kiinteäksi taikinaksi.

Anna taikinan levätä viileässä 1-2 tuntia.

Jaa taikina 12 yhtäsuureen osaan ja muotoile osat palloiksi. Kauli pallot jauhotetulla pöydällä ohuiksi halkaisijaltaan noin 20 cm:n letuiksi. Ripottele kaulittujen lettujen väliin jauhoja, jotta ne eivät tartu kiinni toisiinsa.

Paista tortillat kuivalla valurauta tai muurinpohjapannulla molemmin puolin. Paista vain sen verran, että pintaan tulee ruskeita täpliä.

Quesadillat

tortillalettuja

Kinkku-pestotäyte:
kinkkua
pestoa
kevätsipulia / uutta sipulia viipaleina tai silputtuna
tomaattiviipaleita
hyvin sulavaa juustoraastetta (esim. mozzarella)
rouhittua mustapippuria

Levitä tortillalle pestoa. Laita letun toiselle puolikkaalle ohut kerros juustoraastetta sekä muutama kinkku- ja tomaattiviipale. Ripottele päälle silputtua sipulia sekä mustapippuria. Peitä täytteet jälleen ohuella juustoraastekerroksella. Käännä tortillan toinen puoli täytteiden päälle. Paina tiiviiksi. Täytettä ei saa olla liikaa!

Paista lettu miedolla lämmöllä kuivalla muurinpohja- tai valurautapannulla molemmin puolin. Lopputulos on rapea ja napakka lettu. Tarjoa lisäkkeenä raikasta salaattia.

Muita täytevaihtoehtoja:

- maustettua tomaattimurskaa, tonnikalaa, oliiviviipaleita, juustoraastetta
- tomaattimurskaa, katkarapuja, pinaatinlehtiä, juustoraastetta
- tomaattimurskaa, meetvurstia, jalopenoviipaleita, sipulia, juustoraastetta

Lue myös:

    Uusimmat