Mainos

Qualcomm julistautui voittajaksi Nokia-kiistassa

Nokia tutkii vaihtoehtoja. Nokian mukaan Qualcomm rikkoo siruissaan viittä Nokian patenttia.

Yhdysvaltalainen siruvalmistaja Qualcomm on julistautunut voittajaksi lakikiistassa, joka koskee matkapuhelinvalmistaja Nokian Qualcommia vastaan nostamaa kannetta.

Nokia pyysi elokuussa, että Yhdysvaltain kansainvälisen kaupan komissio ITC estäisi Qualcommin joidenkin sirujen ja niitä sisältävien tuotteiden maahantuonnin Yhdysvaltoihin.

Qualcommin mukaan yhdysvaltalainen tuomari on suositellut, että ITC päättäisi asian tutkinnan. Yhtiön mukaan ITC:llä on kuitenkin nyt kuukausi aikaa päättää, tekeekö se tuomarin suosituksesta lopullisen vai tutkiiko se asiaa edelleen.

Qualcommin mukaan tutkinnan päättämistä suositellaan, koska Nokia ja Qualcomm ovat jo sovittelemassa teknologialisensointia koskevia kiistojaan. Nokian pyynnön syynä oli, että sen mukaan Qualcomm rikkoo siruissaan viittä Nokian patenttia.

Nokian edustaja Laurie Armstrong kertoo uutistoimisto Reutersille, että yhtiö on pettynyt päätökseen ja että tuomarin kanta ei perustunut niihin seikkoihin, joihin Nokian pyyntö perustui. Armstrongin mukaan Nokia tutkii nyt vaihtoehtoja asiassa.

Nokian ja Qualcommin patenttikiista on jatkunut jo pitkään, ja yhtiöt ovat nostaneet toisiaan vastaan useita kanteita.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.