Mainos

Qatarin sijoitusyhtiö hankkinut osuuden OMX:stä.

Qatarin sijoitusyhtiö on yllättäen ilmoittanut hankkineensa 10 prosentin osuuden OMX:stä.

Kilpailu pohjoismaisen pörssioperaattorin OMX:n omistuksesta on saanut yllättävän käänteen, kun Qatarin sijoitusyhtiö ilmoitti hankkineensa 10 prosentin osuuden OMX:stä.

Pattitilanne pohjoismaisen pörssioperaattorin OMX:n ympäriltä näytti jo laukeavan tänään torstaina, kun yhtiöstä kilpailleet amerikkalainen Nasdaq ja Dubain pörssi liittoutuivat keskenään.

OMX:n johto ei ottanut vielä kantaa yhdysvaltalaisen Nasdaqin ja Dubain pörssin tekemään yhteiseen omistustarjoukseen, mutta rivien välistä oli luettavissa myönteinen suhtautuminen.

Nasdaqin ja Dubain pörssin sopimus OMX:n hankkimisesta on äärimmäisen monimutkainen. Kuvioon kuuluu, että Dubain pörssi nousee Nasdaqin suuromistajaksi 20 prosentin osuudella. Nasdaq puolestaan saa kolmanneksen Dubain pörssin emoyhtiöstä Dubai International Finance Exchangesta.

OMX omistaa Helsingin, Tukholman, Kööpenhaminan, Islannin ja Baltian maiden pörssit.

Kaupankäynti OMX:n osakkeella keskeytettiin Helsingin pörssissä eilen noin kello 18.

Nasdaq ja Dubain pörssi ovat olleet OMX:n perässä jo tovin.

Nasdaq teki toukokuussa OMX:sta 2,8 miljardin euron osake- ja käteistarjouksen. Dubain pörssi tarjosi elokuussa 3 miljardia euroa puhtaasti käteisenä.

OMX:n osake syöksyy pörssissä

Pörssioperaattori OMX:n oma osake syöksyy Helsingin pörssin aamukaupassa. Kaupankäynti OMX:n osakkeella keskeytettiin eilen illalla. Kaupankäynnin jatkumisen jälkeen kello 10.50 sen arvo on pudonnut lähes 5,5 prosenttia 24,50 euroon.

Muutenkin pörssi heräili alavireessä eilisen huiman nousun jälkeen. Sekä yleisindeksi että pohjoismaisten suuryritysten N40 -indeksi olivat kello 11 aikaan prosentin laskussa. Yleisindeksi 11973 pisteessä ja N40-indeksi 1374 pisteessä.

OMX:n lisäksi laskussa olivat muun muassa Nokia, jonka osake oli 1,3 prosentin laskussa 26,10 eurossa. Uusista tilauksista aamulla kertoneet Pöyry ja Konecranes olivat niin ikään runsaan prosentin laskussa.

Tulosnäkymiään päivittänyt Fiskars sen sijaan aloitti päivän plussalla. Yhtiö arvioi liikevaihtonsa kasvavan viidenneksellä viime vuoteen verrattuna. Sen A-osake on kirinyt vajaan 2 prosentin nousuun 13,25 euroon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.