Mainos

Qanunista sittenkin ministeri Afganistanissa

Afganistanin entinen sisäministeri, pohjoisen liiton johtajiin kuuluva Yunis Qanuni suostuu sittenkin opetusministeriksi ja presidentin turvallisuusneuvonantajaksi, kertoi Qanunin avustaja tänään.

Myös edellisen hallituksen oikeusministeri Abdul Rahim Karimi jatkaa ministerinä. Siten uzbekkien sotapäällikölle Abdul Rashim Dostumille ei jää vapaita ministerinpaikkoja. Dostumin edustaja sanoi puolestaan tänään, ettei ryhmällä ole tietoa oikeusministerin salkun kohtalosta. Hänen mukaansa Dostum on neuvotellut nimenomaan oikeusministerin tehtävistä.

Qanuni uhkasi eilen jäädä hallituksen ulkopuolelle ja perustaa oman oppositiopuolueen. Qanunin veljen mukaan tämä on kuitenkin hyväksynyt presidentti Hamid Karzain (kuvassa) tarjouksen ja osallistuu myöhemmin tänään järjestettävään virkavalan vannomistilaisuuteen.

Karzai sanoi myöhään eilen, että naisasioiden ministerinä toiminut Sima Samar on kieltäytynyt tarjouksesta jatkaa tehtävässään. Karzai kommentoi nimitystä jouduttuaan selittämään viivästystä hallituksen valinnassa. Karzai nimittää uuden naisasioiden ministerin tänään.

Sima Samar on Karzain mukaan valinnut ministerintehtävien sijaan maan ihmisoikeustoimikunnan puheenjohtajuuden. Afganistanin hallitukseen on tähän mennessä valittu vain yksi nainen. Uuden hallituksen virkavala on tarkoitus vannoa illansuussa paikallista aikaa.

(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.