Mainos

Q-Teatterista Vuoden teatteri

Helsinkiläinen Q-Teatteri on valittu Vuoden teatteriksi 2005. Joka toinen vuosi myönnettävän tunnustuksen tarkoituksena on nostaa esiin ammattiteatteri, joka on tarjonnut yleisölle laadukkaita teatterielämyksiä.

Helsinkiläinen Q-Teatteri on valittu Vuoden teatteriksi 2005. Vuoden näytelmä 2005 -palkinto meni Leea Klemolan Kokkola-näytelmälle. Valinnat julkistettiin Kajaanissa järjestetyssä teatterigaalassa.

Suomen Teatteriliiton mukaan Q-Teatteri on vakiinnuttanut asemansa uutta ohjelmistoa ja ajatuksia välittävänä yhteisönä. Erityisen merkittäväksi on muodostunut sen aloitteesta syntynyt Itämeren alueen yhteistyö, josta näkyvin esimerkki on Baltic Circle -festivaali.

Professori Pirkko Kosken johtama palkintoraati arvosti myös teatterin toimintamallin avoimuutta, kykyä sekä halua tarjota yhteistyötä laajalle jäsenjoukolle ja esiintymistila hyvin erilaisille esityksille.

Vuoden teatterin arvonimestä kilpailivat Jyväskylän kaupunginteatteri, Klockriketeatern, Teatteri Telakka, Q-Teatteri ja espoolainen Unga Teatern, jolle myönnettiin kunniamaininta. Unga Teatern on 45 vuoden ajan tarjonnut teatterielämyksiä lapsille ja vakiinnuttanut asemansa pääkaupunkiseudulla merkittävänä suomenruotsalaisena kulttuurilaitoksena.

Klemolan Kokkola paras näytelmä

Leea Klemolan Kokkola-näytelmä oli 8000 euron arvoinen. Kiitelty ja kohuttu teos sai ensi-iltansa joulukuussa 2004 Tampereen Teatterissa yhteistyössä helsinkiläisen Aurinkoteatterin kanssa.

Perusteluissaan professori Harri Virtasen johtama raati kuvasi näytelmää seuraavasti: "Kokkola käsittelee kylmyyttä lämpimästi. Sen omituinen maailma ja marginaalissa elävät hahmot avaavat eksistentiaalisen salaoven rakkauden kokemukseen. Siinä on myyttistä voimaa, kun naiselle jää vain hylkeen mentävä aukko. Sen tilanteet ovat monelle henkilölle taitavasti kirjoitettuja ja kieli loisteliasta".

Vuoden näytelmä - kilpailu on järjestetty vuosina 2001 ja 2003. Edellisellä kerralla palkinnon sai Katja Krohn näytelmällä Iso paha susi.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 08.10.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.