Mainos

Pyynikin kesäteatteri uskoo Päätaloon

Pyynikin kesäteatteri toivoo Kalle Päätalosta taloutensa pelastajaa. Pyynikin kesäteatterissa seurataan tänä kesänä Kalle Päätalon nuoruusvuosia heti sodan jälkeen. Näytelmä "Pohjalta ponnistaen" kuvaa paitsi Päätalon siviilielämän alkua myös Pyynikin kesäteatterin taloustilannetta: kahden huonon kesän jälkeen on pakko onnistua.

Räsänen, Aimo esittää Kalle Päätalo Pyynikin kesäteatterissa

Tommi Auvisen ohjaaman näytelmän ensi-ilta on huomenna. Pohjalta ponnistaen perustuu neljään Kalle Päätalon kirjaan. Nuori Kalle palaa sodasta, käy kotona Kallioniemessä ja ryhtyy sitten rakentamaan elämäänsä Tampereella. Aimo Räsänen suostui Päätaloksi vasta pitkän miettimisen jälkeen. Takana oli jo viisi ikimuistoista Pyynikin kesää eli Kalle Holmbergin ohjaama Linna-trilogia. -Tuntematon päättyy kun tultiin hyväksi kakkoseksi ja siellä savuavilla raunioilla töröttää muutama henkiin jääny jätkä, mä olin yks niistä, Sihvonen, niin eihän voinu millään vastustaa ajatusta miten se Sihvosen elämä jatku kun Suomee lähetään rakentaan, joka nyt sitten jatkuu ikään kuin Kalle Päätalon muodossa. Mutta tuolta se läks ja sillä tiellä tässä sitte ollaan, Aimo Räsänen kertoo.

Pyynikin kesäteatterissa Päätaloa, kuva harjoituksista

Menestyksellisen Linna-trilogian jälkeen takana on nyt kaksi tappiollista kesää ja Pyynikillä on edessä kohtalon kesä. -Kyllä se rehellisesti näin myönnettävä on, kyllä se on. Kyllä meidän tänä kesänä täytyy onnistua, sanoo Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtaja Ilpo Hakala. -On koitettu säästää kaikessa mahdollisessa, että saatais budjetti pysymään läjässä ja meillä on muutenkin tänä vuonna pienempi budjetti yli miljoonalla kun viime vuonna. Siihen nähden kaikki on nyt tehty parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi, sekä taloudessa että näyttämöllä, kyl täst jutustaki ihan hyvä on tulos, Hakala arvioi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.