Mainos

Pytonit piinaavat Floridan luontoa

Yhdysvalloissa Floridassa suuret tiikeripytonit aiheuttavat vakavaa harmia luonnolle. Muun muassa jänikset, pesukarhut ja ketut ovat vähentyneet paikoin voimakkaasti viimeisen vuosikymmenen aikana, kertoo yhdysvaltalaistutkimus. Havainnot on tehty Evergladesin kansallispuistossa.

Alkujaan Kaakkois-Aasiasta lähtöisin olevat käärmeet syövät kaikenlaisia villieläimiä. Tutkijat ovat huolissaan, että käärmeet saattavat syödä myös uhanalaisia lintuja ja eläimiä. Eläinkunnat voivat pienentyä myös sen takia, että pytonit vievät entistä suuremman osan alkuperäisten eläinten ravinnosta.

Käärmeiden alkuperästä ei ole varmaa tietoa. Yhden selityksen mukaan kyseessä ovat alkujaan lemmikkikäärmeet, joita omistajat ovat hylänneet rämealueille. Toisen selityksen mukaan käärmeiden lisääntyminen alueella olisi saanut alkunsa vuoden 1992 hurrikaanista. Myrsky tuhosi lemmikkikauppoja, joista pytoneita pääsi vapaiksi.

Yhdysvallat kielsi tiikeripytonien tuonnin aiemmin tässä kuussa. Pytonit voivat kasvaa yli viiden metrin pituisiksi ja elää 30-vuotiaiksi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.