Mainos

Pysyvätkö nämä lumet jouluun asti? Katso ennuste

Suomeen virtaa nyt entistä kylmempää ilmaa Siperiasta asti. Pakkanen kiristyy koko maassa. Joulukuun alkupuoli on kylmä ja talvinen.

Antiksi ristitty talvimyrsky on tuonut paikoin runsaasti lunta eteläiseen Suomeen. Lumet pysyvät maassa ainakin pitkälle joulukuuhun, sillä seuraavan kahden viikon ajan Suomessa on kylmä.

Kylmä ilma tulee meille Siperiasta, missä on pakkasta 30-50 astetta. Tämän hetken ennusteen mukaan kylmä ilma on jämähtämässä Suomen ylle pidemmäksi aikaa.

Pakkanen kiristyy jo viikonloppuna. Talvinen sää jatkuu niin pitkälle kuin ennustemallit näyttävät eli joulukuun puoliväliin asti.

– Etelässäkin voi olla selkeällä säällä aamuisin pakkasta 20 astetta, päivisin 10-15 astetta. Pohjoisessa pakkasta voi olla jopa 25-30 astetta. On hyvin mahdollista, että nämä lumet pysyvät ja joulu on monin paikoin valkoinen, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Lumisateiden etenemistä voi seurata MTV3:n sääsivustolta. Sivustolla ovat myös tie- ja merisäätiedot, kelikamerat sekä paikkakuntakohtaiset ennusteet.

Katso ennuste:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.