Mainos

Pystytkö tähän? Yli joka kymmenes aikuinen ei jaksa juosta 100 metriä kunnolla

Juokseminen aiheuttaa ongelmia todella suurelle osalle suomalaisia. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan yli 10 prosentille aikuisista tuottaa suuria ongelmia juosta 100 metriä.

THL:n tilastosta selviää, että lähes 13 prosentille suomalaisia 20-74-vuotiaita 100 metrin juokseminen aiheuttaa suuria vaikeuksia. Miehistä ongelmia aiheutuu 10,5 prosentille ja naisista 14,5 prosentille.

Sukupuolen lisäksi myös koulutustausta vaikuttaa kuntoon yllättävän paljon. Matalasti koulutetuista 17,1 prosenttia kokee 100 metrin juoksemisen vaikeaksi, kun taas korkeakoulutetuista juoksemisen vaikeaksi kokee vain alle 8 prosenttia. Keskitason koulutetuista noin 10 prosenttia kokee 100 metrin juoksemisessa suuria vaikeuksia.

Juoksukunnossa on myös alueellista vaihtelua. Paras kunto on pohjanmaalaisilla, jossa vain 9,4 prosentilla on vaikeuksia 100 metrin juoksemisessa. Huonoin tilanne on Kymenlaaksossa, jossa juokseminen aiheuttaa vaikeuksia lähes kaksinkertaisesti. Kymenlaaksossa 18,4 prosenttia 20-74-vuotiaista kokee 100 metrin juoksemisen vaikeaksi.

Suomalaisten juoksukunto selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen alueellisessa terveys- ja hyvinvointitutkimuksessa. ATH-tutkimukseen on haastateltu jopa 150 000 suomalaista. Tieto suomalaisten juoksukunnosta on vuodelta 2013.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.