Mainos

Pystykorvasta maailmanperintökohde?

Kennelliitto hakee suomenpystykorvalle Unescon maailmanperintökohteen statusta. Liitto juhlii ensi vuonna 125-vuotista taivaltaan, ja on päättänyt hakea pystykorvalle sen ansaitsemaa arvoa.

Kennelliiton tiedotuspäällikkö Kaija Unhola kertoo, että suomenpystykorvan perimästä ja historiasta on tehty laajoja tutkimuksia. Niiden perusteella koira on osa suomalaisen kansan perintöä jo ensimmäisistä suomalaisista lähtien.

Unescon maailmanperintökohteelta edellytetään, että se liittyy tapahtumiin tai eläviin perinteisiin. Se voi kertoa maapallon historian tärkeästä kehitysvaiheesta tai olla poikkeuksellisen merkittävä todiste olemassa olevasta tai jo hävinneestä kulttuurista. Kennelliiton mielestä iloisesti mökkien ja talojen pihoilla sekä metsästysmailla haukahteleva kansalliskoiramme suomenpystykorva täyttää vaatimukset.

– Tutkimukset ovat antaneet viitteitä siitä, että pystykorva on maatiaiskantaan perustuva rotu. Se sopisi Unescon listalle hyvin, Unhola sanoo.

Viestintäpäällikön mukaan Suomi on hakenut todella vähän maailmanperintökohteen statuksia.

– Järjestöltä saatiin sellaista viestiä, että ainakin hakea voi. Silloin tultiin siihen tulokseen, että statuksen saamiseen on suuret mahdollisuudet.

Koiraharrastajat ovat ottaneet idean perheen ruuanhankkijalle, talonvahdille ja seurakoiralle haettavasta arvonimestä vastaan iloisella mielellä.

– Listalla ei ole hirveän montaa kohdetta, joka olisi elävä tai esimerkiksi eläin. Mutta pystykorva täyttää kyllä vaatimukset, Unhola sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.