Pyrbasket jatkaa NEBL-karsintaa Sundsvallissa

Pohjois-Euroopan liigan haastesarjan NEBL Challenge Cupin alkulohkosta ainoana suomalaisjoukkueena itsensä jatkoon taistelleella Pyrbasketilla on tiedossa matka Ruotsin Sundsvalliin. Tamperelaisjoukkue kohtaa Sundsvallin neljän joukkueen turnauksen avauspäivänä 5. maaliskuuta tshekkiläisen ECM Prahan.

Turnauksen toisessa parissa ovat vastakkain, niinikään tiistaina 5.3., turnausisäntä Sundsvall Dragons ja virolainen Hotronic Tallinna. Keskiviikon (6.3.) ohjelmassa on tiistain voittajien ja häviäjien väliset kohtaamiset.

NEBL Challenge Cupissa on jäljellä kahdeksan joukkuetta. Sundsvallin turnauksen lisäksi pelataan samalla formaatilla toinen neljän joukkueen turnaus. Turnauksen isäntänä toimii 4.-5.3. virolainen Tartto Rock. Virolaisten vastuksena on avauspäivänä ruotsalainen Plannja Basket Luulajasta. Toisessa otteluparissa Tarttossa on niinikään Viro-Ruotsi maaottelun henkeä, kun yhteen iskevät Norrköping Dolphins sekä A. Le Coq.

Turnauksien voittajat selviytyvät Challenge Cupin neljän joukkueen lopputurnaukseen Final Fouriin, jonka kaksi muuta joukkuetta tulevat NEBL:n karsintasarjasta, jossa espoolaisjoukkue Honkakin oli mukana. Honka on kuitenkin urheilullisin perustein varmistanut ensi kauden paikkansa, eikä sen tarvitse hakea vauhtia enää Challenge Cupin Final Four turnauksesta.

Piristystä ja itseluottamusta kansainvälisistä peleistä
Pyrbasketilla on ajoittain ollut kotimaisilla SM-Koriksen parketeilla vaikeuksia pitää yllä tasoaan. Viime kaudella hieman yllättäen SM-runkosarjan voittanut joukkue on kuluvalla kaudella edennyt voittosuhteella 12-12. Kansainvälisillä kentillä ote on ollut pirteämpi. Pyrbasket voitti alkulohkon neljästä pelistään kolme. Mukaan mahtui mm. kaksi voittoa Venäjän liigassa pelaavasta Arsenal Tulasta.

-Meidän kannalta oli upeaa voittaa Tula kahdesti, ensin Moskovassa yhdellä pisteellä pelatessamme vain yhden amerikkalaisen vahvistamana ja sitten Sundsvallissa jatkoajan jälkeen. Kaksi voittoa venäläisestä pääsarjajoukkueesta nostaa kummasti itseluottamusta, iloitsi Jarmo Laitinen, Pyrbasketin kokenut päävalmentaja.

-Meistä on muutenkin tosi mukavaa pelata kansainvälisiä pelejä, joissa vastaan tulee uusia kasvoja. SM-sarjassa kaikki joukkueet tuntevat pelityylimme ja pelaajiemme hyvät ja vahvat puolet, joten vastustaja tietää miten pelata. Kansainvälisissä otteluissa meitä ja tyyliämme ei tunneta, joten olemme pärjänneet jopa paremmin kuin SM-sarjassa, jatkoi Laitinen.

"Praha on kookas ja suoritusvarma"
Vastustajat eivät ehkä kansainvälisissä kinkereissä Pyrbasketia tunne, mutta Pyrbasketilla on sen sijaan tulevasta vastustajastaan, ECM Prahasta, melko tarkkakin kuva.

-Prahan pelatessa viimeisen alkusarjan pelinsä Tallinnassa Hotronicia vastaan meiltä olivat (apuvalmentajat) Miikka Sopanen ja Kimmo Kujansivu "scouttaamassa". Joukkue on itse asiassa koostejoukkue parista tshekkiseurasta (joukkueet Tshekin liigan kärjessä), mutta pelaajistossa ei ole yhtään amerikkalaista. Joissain otteluissa kokoonpanossa on ollut entisen Jugoslavian pelaajia, mutta miehistö on vaihdellut. Joukkue on kookas ja pelaa erittäin rutinoitua, suoritusvarmaa peliä. Vaarallisimmat hyökkäyspään pelaajat ovat 2-3-4 -paikkojen yleispelaajia seikka, jonka pitäisi sopia meidän puolustuskonseptiimme, pohdiskeli Laitinen.

Tehokkaimmin ECM Prahan joukkueesta ovat esiintyneet parimetrinen Pavel Milos (pistekeskiarvo 19,0) sekä viisi senttiä lyhyempi Pavel Kubalek (18,5). Suurimman päänvaivan saattaa tamperelaisille kuitenkin tuottaa 204-senttinen Daniel Dvorak, jonka 10,8 pisteen ja etenkin 9,3 levypallon keskiarvot herättävät kunnioitusta.

Toisaalta Praha-leirissä Pyrbasketin amerikkalaispelurit Ashante Johnson ja Darrell Waters ovat varmasti ns. merkattuja miehiä. Johnson kun on vallannut huikealla 33,3 pisteen keskiarvollaan NEBL Challenge Cupin korintekijätilaston ykkössijan Watersin ollessa kolmosena lukemallaan 28,0.

Challenge Cupin alkulohkossa Pyrbasket vieraili jo siis kertaalleen Sundsvallissa. Arsenal Tulasta nipistetyn jatkoaikavoiton lisäksi Pyrbasket teki jättiyllätyksen kukistamalla kotijoukkue Sundsvall Dragonsin lukemin 89-80 hävittyään joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Tampereella peräti 42 pisteellä (78-120). Hyvistä Sundsvall-muistoista huolimatta turhia menestyspaineita Laitinen ei joukkueelleen kasaa.

-Niin pitkälle on tarkoitus mennä kuin voittoja tulee. Kaikki neljä joukkuetta ovat (Sundsvallissa) tasavahvoja ja mikä tahansa niistä voi mennä Final Fouriin, päätti Laitinen.

Sundsvallin turnauksessa tiistaina 5.3. pelataan ottelu ECM Praha Pyrbasket klo 18 paikallista aikaa. Kamppailu Sundsvallin ja Hotronicin välillä käynnistyy klo 20. Keskiviikon otteluajat ovat samat tiistain häviäjät pelaavat klo 18 ja voittajat klo 20. Lisätietoja NEBL Challenge Cupista löytyy Internet-osoitteesta http://www.nebl.com.

(koris.net)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja