Mainos

Pyramidipeliepäilyn tutkinta jumissa

Pyramidihuijaukseksi epäillyn sijoituskerhon toimintatavat ja taustat ovat yhä hämärän peitossa.

Keskusrikospoliisista kerrotaan, että sijoituskerho WinClubista ei ole jätetty yhtään rikosilmoitusta koko maassa.

- Mahdollisen huijauksen uhreja ei ole ainakaan vielä tullut tietoon. Selvitystyö on tältä osin kuivumassa kasaan, kertoo rikostarkastaja Tapio Kalliokoski.

Asia eteni KRP:n alustavaan selvitykseen reilu viikko sitten sisäministeriön arpajais- ja asehallintoyksiköstä, jossa sijoituskerhoa on epäilty pyramidihuijaukseksi.

WinClubiin värvättäville henkilöille on kerrottu valuuttakaupalla saavutettavista, yli 400 prosentin vuosituotoista, joita sijoitusalan ammattilaiset ovat kuvanneet epäuskottaviksi pitkällä aikavälillä.

Pyramidipelistä muistuttaa myös muun muassa asetelma, jossa jäsenet hyötyvät taloudellisesti hankkiessaan alalinjaansa uusia jäseniä.

Ei sittenkään Panaman rekisterissä

WinClubin johtoon KRP ei ole ollut yhteydessä. Viime viikolla lähettämässään tiedotteessa sijoituskerho kertoi ryhtyvänsä tekemään yhteistyötä viranomaisten ja median kanssa asioiden selvittämiseksi.

Toimittaja jätti viime viikolla yhteydenottopyynnön sähköpostiosoitteeseen, joka on jäsenillekin ainoa kanava lähestyä klubin johtoa. Yhteydenottopyyntöön ei ole vastattu.

Nelisen vuotta Suomessa toiminut WinClub ilmoittaa olevansa rekisteröitynyt Panamaan nimellä Worldwide Investment Company. Yritystä ei kuitenkaan löydy kyseisellä nimellä Panaman kaupparekisteristä.

Epäselväksi on jäänyt, minkä tahon nimissä WinClub käy väitettyä valuuttakauppaa kansainvälisillä markkinoilla.

"Elämäni on muuttunut"

Epäselvästä taustastaan huolimatta WinClub on onnistunut houkuttelemaan runsaasti suomalaisia sijoittajia. Kaksi vuotta sitten yli 100 000 euroa WinClubiin sijoittanut mies kertoo olevansa erittäin tyytyväinen klubin toimintaan.

- Olen jo saanut omani pois ja ylikin. Lisäksi minulla on mittava summa kasvamassa lisää tuottoa. Elämäni on muuttunut kokonaan. Minulla ei ole enää rahahuolia, mies iloitsee.

Hänen mukaansa voitot syntyvät yksinkertaisella tavalla: WinClubin johtohenkilöstö seuraa tärkeitä tapahtumia talouselämässä ja tekee valuutan osto- ja myyntipäätöksiä niiden perusteella.

WinClub itse on ilmoittanut tiedotteessaan, että sen liiketoiminta perustuu valuuttojen liikkeitä ennakoivan ohjelman suositteluun ja hyväksikäyttöön.

Osuuspankkikeskus kiistää yhteydet WinClubiin

Nimettömänä pysyttelevä sijoittaja huomauttaa tietävänsä, että WinClubissa on mukana runsaasti arvovaltaisia ihmisiä ja tahoja. Hänen mukaansa myös yksi Osuuspankki olisi lähtenyt mukaan WinClubiin. Sama väite on esitetty sijoituskerhoon liittyvissä keskusteluissa useita kertoja.

Pankinjohtaja Markku Koponen Osuuspankkikeskuksesta kiistää jyrkästi, että yksikään OP-Pohjolan Osuuspankeista olisi mukana WinClubissa. Samalla linjalla on Paikallisosuuspankkien liiton toimitusjohtaja Heikki Suutala.

- Paikallisosuuspankkien toimintatapaan ei kuulu valuuttakauppaan sijoittaminen, Suutala selittää.

WinClub ilmoitti epäilyn tultua julkisuuteen lopettavansa uusien jäsenten ottamisen. Uutistoimituksen saamien tietojen mukaan jäseniä on kuitenkin yritetty värvätä myös ilmoituksen jälkeen.

(MTV3-Salla Vuorikoski)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.