Mainos

Pyramidihuijaukseksi epäilty sijoituskerho sulki sivustonsa

Eilen suljettu sivusto aukesi jälleen tänään aamulla. MTV:n uutiset kertoi sunnuntaina viranomaisten tutkivan sijoituskerhon toimintaa.

Pyramidihuijauksesta epäilty WinClub sulki eilen illalla internetsivustonsa, mutta avasi ne jälleen tänään aamulla.

Eilen illalla kello kahdeksan aikoihin sisäänkirjautumissivulle ilmestyi teksti "WinClubin sivusto on suljettu tänään 25.9.2007 tietokantapäivitysten vuoksi."

Tänään aamulla sisäänkirjautumissivu tuli uudelleen näkyviin ja WinClub ilmoitti lähettävänsä jäsenilleen uudet salasanat.

Vain kolme päivää aiemmin MTV3:n uutiset oli kertonut viranomaisten tutkivan WinClubin toimintaa.

Sisäministeriön ase- ja arpajaishallintoyksikön päällikkö Jouni Laiho kertoi aiemmin eilen, että ministeriö on saanut runsaasti yhteydenottoja viime päivien aikana. Yhteyttä ottaneet henkilöt ovat olleet tekemisissä WinClubin kanssa. Viranomaiset ovat pyytäneet heitä toimittamaan tietoja sijoituskerhon toiminnasta.

- Tutkinta on kuitenkin vaikeaa näiden erilaisten vaitiololupausten ja ihmisten pelkojen takia, Laiho huomauttaa.

Winclubin taustahenkilöistä tai näiden olinpaikasta viranomaisilla ei ole tietoa. Laihon mukaan on todennäköistä, että toimintaa johdetaan ainakin osittain ulkomailta.

"Meitä vaadittiin vaikenemaan"

WinClubissa jäsenenä ollut mies kertoo MTV3:n uutisille jättäneensä sijoituskerhon jo vuosia sitten ryhdyttyään epäilemään toiminnan laillisuutta. Hänen mukaansa yhteisöllä oli jo silloin erittäin tiukat säännöt.

- Vaitio-olovaatimuksia ei perusteltu jäsenille millään tavalla, kertoo mies.

Tuohon aikaan väitetty liiketoiminta keskittyi urheiluvedonlyöntiin, kun nykyään WinClub kertoo tienaavansa valuuttakaupalla. Mies arvioi, että kerhon jäsenmäärä on tänä päivänä useita tuhansia.

- Jopa 10 000 jäsentä voi olla alakanttiin arvioitu.

Pyramidin kärki tienaa huijauksissa

Pyramidihuijauksissa liiketoiminta perustuu uusien jäsenten maksamiin rahasummiin, ei itse väitettyyn tuotteeseen tai palveluun. Näissä peleissä tienaavat löytyvät pyramidin yläpäästä ja maksumiehet pyramidin juurelta.

Asiantuntijoiden mukaan pyramidipeleissä tienaa vain alle prosentti osallistujista.

(MTV3/Salla Vuorikoski)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.