Mainos

Pyörremyrsky John voimistuu lähestyessään Meksikoa

Floridaa uhannut Ernesto-myrsky ehti laantua trooppiseksi myrskyksi. Tyynellämerellä taas riehuu uusi, Johniksi nimetty myrsky, joka on voimistunut lähestyessään Meksikoa.

Meksikon länsirannikkoa lähestyy Johniksi nimetty hirmumyrsky.

Yhdysvaltain hirmumyrskykeskuksen mukaan Tyynellämerellä edennyt John on kerännyt voimia ja kasvanut jo neljännen asteen pyörremyrskyksi. Sen nopeus oli yli 51 metriä sekunnissa, ja se tuo mukanaan rankkoja sateita Meksikon lounaisosiin.

Alueelle on annettu hirmumyrskyvaroitus Acapulcosta luoteeseen sijaitsevalle rannikkoalueella, missä sijaitsevat muun muassa satamakaupunki Lazaro Cardenas ja amerikkalaisten kalastusmatkailijoiden suosima Manzanillo.

Neljännen voimakkuusasteen pyörremyrsky pystyy kaatamaan puita, repimään irti rakennusten kattoja ja aiheuttaa tulvia. Myrskyn puuskat voivat edetä lähes 70 metriä sekunnissa.

Acapulcon lomakeskuksessa sataa rankasti ja merenkäynti on kovaa kaupungin edustalla.

Ernesto laantui ennen Floridaa

Hirmumyrsky Ernesto taas on heikentynyt trooppiseksi myrskyksi ehdittyään tänään Floridan eteläkärkeen.

Etukäteen pelättiin, että se vahvistuu matkalla Kuubasta Floridaan. Saavutettuaan Keys-saariston se oli kuitenkin laantunut myrskysateeksi, joka ei aiheuttanut suurempaa vahinkoa.

Täysin vaarattomaksi Ernesto ei kuitenkaan heikentynyt. Hirmumyrskykeskuksen mukaan se saattaa vielä vahvistua jatkaessaan matkaansa kohti pohjoista ja pyyhkäistessään Etelä-Carolinan ja Pohjois-Carolinan ohitse.

Floridaan oli julistettu hätätila ennen Erneston saapumista, ja ihmiset ovat hamstrasivat erityisesti bensiiniä, pattereita sekä muuta tavaraa.

Ernesto ryöpytti sateillaan aiemmin Kuubaa, mutta suurilta vahingoilta vältyttiin myös saarivaltiossa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.