Mainos

Pyörätuoli ja nahkaruoska odottavat omistajaansa

Poliiseille toimitettujen löytötavaroiden määrä on vähentynyt sen jälkeen, kun ensimmäiset yksityiset löytötavaratoimistot aloittivat toimintansa 1990-luvulla. Nykyisin niitä on kourallinen, ja ne saavat käsitellä ainoastaan esimerkiksi ravintoloista tai busseista löytyneitä tavaroita.

- Aiemmin, kun kaikki tavarat, esimerkiksi laivojen löytötavarat, tulivat poliisille, meillä oli hillittömät määrät tupakkakartonkeja, viinapakaaseja ja ruokaa, kertoo tarkastaja Tiina Kuusiaro Helsingin poliisista.

Suomalaisilta häviää vuosittain tuhansia pipoja, hanskoja, laukkuja ja kännyköitä. Löytötavaratoimistoihin on ajautunut myös kyynärsauvoja, pyörätuoleja, happinaamareita, nahkaruoskia ja jopa muumioituneen lampaan leukaluu.

Sisäministeriössä pohditaan parhaillaan, voisiko löytötavarapalvelut siirtää kokonaan pois poliisilta. Asiasta odotetaan lakiesitystä kevään aikana.

Löytötavaratoimistot säilyttävät tavaroita kolme kuukautta. Mitä arvokkaampi löytö on, sitä todennäköisemmin omistaja käy sen hakemassa.

Jos omistajaa ei löydy, tavarat myydään huutokaupassa tai heitetään pois. Osa tavaroista saatetaan lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.