Mainos

Pyörällä kaatuneen Jorman, 81, auttaja löytyi – "Sain vihdoin kiittää ja tarjota leivokset"

81-vuotias Jorma Saahko on löytänyt auttajansa. Saahko kaatui viime viikon maanantaina pyörällä Valkeakoskella niin pahasti, että ei päässyt omin avuin jaloilleen.

Häntä tuli auttamaan tuntematon naishenkilö, mutta Saahko ei säikähdyksensä takia ymmärtänyt kiittää häntä. Myöhemmin Saahko halusi korjata tilanteen ja löytää auttajansa. Paikkakuntalainen lehti Valkeakosken Sanomat auttoi etsinnässä.

– Minulle tuli sitten puhelinsoitto, että nyt on auttaja ilmoittautunut, Saahko iloitsee.

Saahko halusi kiittää ystävällistä naista ja tarjota tälle kahvit. Hän kertoo lukeneensa lehdistä juttuja, joissa ihmiset kulkevat toistensa ohi, eivätkä auta. Tällä kertaa tilanne oli paljon parempi.

Kypärä nousi ostoslistalle

Tapaaminen sovittiin täksi päiväksi Saahkon arvion mukaan noin 30-vuotiaan naisen työpaikalle. Saahko vei kahvipaketin ja leivokset.

– Se oli mukava tapaaminen. Hän oli yllättynyt ja sanoi, ettei olisi tarvinnut. Minä sanoin, että tottakai, ilman muuta, Saahko kertoo iloisena.

Hyväkuntoisella Saahkolla oli onni onnettomuudessa, eikä kaatuessa käynyt pahemmin. Hän sanoo olleen helpotus, että joku tuli auttamaan, sillä ei itse olisi päässyt ylös.

Tapahtuman jälkeen mies ei ole uskaltautunut pyörän selkään, mutta sanoo vielä jatkavansa harrastustaan lumien sulettua. Saahko kertoo saaneensa myös opetuksen.

– Mä en tähän asti ole pitänyt pyöräilykypärää päässäni, mutta nyt semmonen täytyy hankkia.

"Kaikki on nyt hyvin"

Noin tunnin mittainen kahvittelu sujui Saahkon mukaan mukavissa tunnelmissa. Sovittiin, että jos törmätään, niin tervehditään ja vaihdetaan päivän kuulumiset.

– Sain sanottua hänelle kiitokseni. Asia on nyt hoidettu ja kaikki on hyvin, Saahko kuittaa.

Parempaa päätöstä ei tällä tarinalla voisi olla. Lisää koskettavia sankaritarinoita voi lukea alla olevista linkeistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.