Mainos

Pyörä- ja lastenvaunuvarasto järjestykseen

Viikko sitten tutustuimme asukkaiden talkootyönä kunnostamaan kerrostalopihaan, josta tehtiin lapsille liikennekaupunki. Sama SATO:n järjestämä kilpailu, joka tuon ajatuksen oli synnyttänyt tuotti myös tässä esitettävän, eräässä toisessa taloyhtiössä toteutetun ratkaisun polkupyörä- ja vaunuvarastojen toimivuuden parantamiseen.

Tämä on myös mainio esimerkki siitä, kuinka yksittäinen asukaskin, jolla on sopivasti osaamista, tietoa ja aloitekykyä pystyy vaikuttamaan olennaisesti taloyhtiönsä tärkeiden tilojen toiminnallisuuteen.

Kipa Hytönen kertoo, mistä syntyi idea varaston kunnostamiseen:

"Kyllä se tapahtui ihan käytännön kautta: lastenvaunuja ei saanut vietyä tuonne perähuoneeseen, eikä pyöriä lukittua paikalleen. Vaunuja ja pyöriä on jopa varastettu, joten homma alkoi yksinkertaisesti suututtaa."

Remonttibudjetti on ollut kaiken kaikkiaan pari tuhatta euroa. Sillä saadaan hankittua varusteet – pyörätelineet kiskoineen parille seinälle, suksikoukut sekä lukitustankoja. Lastenvaunuvarastoon saadaan myös hyllyt lelujen ja vastaavien tavaroiden säilyttämiseen. Tilojen seinät, lattiat ja katot maalaa puolestaan vuokranantaja omalla kustannuksellaan. Ne olivat jo muutenkin huoltomaalauksen tarpeessa, mutta toisaalta myös pyörien kuljettaminen ja nostelu seinätelineisiin kohdistaa niihin uutta rasitusta. Tavallaan tässä saatiin siis lyötyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Hytönen teki kaikille pinnoille värisuunnitelman ja pääsi jossain määrin myös osallistumaan itse maalaukseen ohjaamalla työn suorittaneita maalareita – sisustusalan opiskelijalle se oli hyödyllinen kokemus.

"Kyllä tämä oli itsellekin terapiaa, kun olen ollut kotona pienen lapsen kanssa", Hytönen naurahtaa. Luonnokset lähtivät juuri seinien värisuunnitelmista ja vuokranantaja otti ehdotukset ihastuneena vastaan.

Pyöräkellariin tuli kahden liukukiskon varassa kulkevien ripustuskoukkujen muodostama järjestelmä. Ylempi kisko kiinnitettiin ensin oikealle korkeudelle, sen jälkeen alempi, jota vasten laakeroidut, liukumekanismeilla varustetut koukut liukuvat.

Kiinnitysmenetelmä riippuu tietysti seinän materiaalista; tässä seinä oli betonia, joten kiinnitys tapahtui suoraviivaisesti proppaamalla. Ennen poraamista on tietysti aina tarkistettava, ettei seinän sisällä kulje sähkö- tai vesijohtoja. Lopuksi viereen kiinnitettiin vielä käyttöohje, jossa neuvotaan myös oikea ote pyörää koukkuun nostettaessa.

Vastaavanlaisia säilytysjärjestelmiä löytyy moniin muihinkin tarpeisiin suksista autonrenkaisiin.

Lisätietoja säilytysjärjestelmästä: Ovella Systems Oy, www,ovella.fi

(JKA 3.11.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.