Pyhtään kuolonkolari johtui nukahtamisesta

Pyhtäällä viime vuoden helmikuussa sattunut rekan ja linja-auton kolari johtui rekkakuskin nukahtamisesta. Kolarissa kuoli kaksi ihmistä ja kuusi loukkaantui.

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan nukahtanut rekkakuski ajautui vastaan tulevien ohituskaistalle ja törmäsi toista raskasta ajoneuvoyhdistelmää ohittaneeseen linja-autoon. Linja-auto ajoi ohitustilanteessa ylinopeutta.

Tutkintaraportin mukaan rekan kuljettaja oli ollut autojenhakumatkalla 42 tuntia ilman riittäviä lepotaukoja. Unen puute ja vähäinen ruokailu olivat tuhoisa yhdistelmä. Raportissa ehdotetaankin, että itäliikenteessä kiinnitettäisiin erityistä huomiota nukahtamisonnettomuuksien ehkäisyyn.

Transitoliikenne, jossa kuljetetaan henkilöautoja ja maastureita Venäjälle, on jatkuvasti kasvussa. Onnettomuus sattui valtatie 7:llä, joka on yksi transitoliikenteen pääväyliä. Onnettomuustutkintalautakunnan mielestä seiskatie pitäisikin muuttaa mahdollisimman pian moottoritieksi.

Lautakunta katsoo lisäksi, että Suomeen tulevan raskaan liikenteen valvontaa on lisättävä ja tarkkailtava myös linja-autojen suuria nopeuksia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat