Mainos

Pyhiinvaeltajat vaarassa Irakissa

Shiiat jatkavat uhmakkaasti pyhiinvaellustaan Kerbalaan, vaikka he ovat kapinallisten iskujen tähtäimessä.

Irakissa yli miljoona shiiapyhiinvaeltajaa on saapunut tai matkalla Kerbalan pyhään kaupunkiin. Joillekin matka on jäänyt viimeiseksi, sillä kapinallisten iskuissa on kuollut ainakin kahdeksan pyhiinvaeltajaa ja haavoittunut kolmisenkymmentä.

Seitsemän pyhiinvaeltajaa kuoli ja 23 haavoittui tienvarsipommin räjähdyksessä Dourassa Etelä-Irakissa. Bagdadissa aseistautuneet miehet ampuivat yhden pyhiinvaeltajan ja haavoittivat yhteensä seitsemää kahdessa erillisessä välikohtauksessa.

-Tilanteen vuoksi papiston tulisi antaa uskonnollinen määräys, fatwa, jossa ihmisiä kehotettaisiin pysymään kodeissaan ja tutkiskelemaan Koraania siellä. Shiiat ovat nyt maalitauluina ja pyhiinvaellus tarjoaa mahdollisuuden tappaa suuri määrän shiioja kerralla, pohti Muhammad Nasra, 31, joka oli kävellyt neljä päivää päästäkseen Kerbalaan.

Nasran itsensä oli pakko tulla Kerbalaan, koska hän oli aikaisemmin antanut lupauksen pyhiinvaelluksesta.

Ainakin 117 ihmistä sai tiistaina surmansa ja liki 180 haavoittui Hillassa Irakin keskiosassa tehdyissä kahdessa itsemurhaiskussa. Hillan sairaalan mukaan haavoittuneista useat olivat kriittisessä tilassa, ja kuolleiden määrän uskottiin edelleen nousevan.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.