Mainos

Pyhällä pyöritetään miljardihanketta postilokerosta

Suurimmat investointisuunnitelmat on lyöty pöytään Pyhätunturilla. Tuhannen asukkaan Pelkosenniemelle visioidaan lähes 700 hehtaarin elämyskeidasta omistussuhteiltaan epäselvän yrityksen toimesta. 45 minuuttia -ohjelmassa esiintyvän kunnanjohtajan Erkki Parkkisen mukaan megahanke on jo suunnitelmanakin ollut lottovoitto konkurssin partaalle 2000 -luvun puolivälissä ajautuneelle kunnalle.

- Tänne on luvassa lasikatettu ostoskaupunki, 20-kerroksinen hotelli ja ilmavaijerirata, joka liikennöisi helikopterikentältä hotellialueelle. Lisäksi alueelle on suunniteltu noin 70 hehtaarin suuruista golfkenttää, maalailee kunnanjohtaja Erkki Parkkinen juuri asemakaavoitettua tunturialuetta.

Jättihankkeen valmistelu alkoi kaikessa hiljaisuudessa jo 2000-luvun alkupuolella, kun pääosin postilokerosta operoiva Noitatunturi-osakeyhtiö ryhtyi hankkimaan maata Pyhätunturilta. Nyt yhtiön omistuksessa on vastikään asemakaavoitettua maata yli 300 hehtaaria. Tuore kaava takaa alueelle rakennusoikeutta lähes 700 000 kerrosneliötä.

-Majoituskapasiteetti kasvaisi jopa 15 000 vuodepaikalla, riemuitsee kunnanjohtaja Parkkinen.

Hänen mukaansa suunnitelmissa on haluttu ottaa huomioon kansainvälisen turismin tulevaisuuden tarpeet.

- Olemme suurimpien maanomistajien kanssa halunneet synnyttää sellaisen maailman, joka mahdollistaa ympärivuotisen matkailun ja nimenomaan kansainvälisen turismin kehittymisen. Kun ajatellaan suuria matkailumaita, Kiinaa, kaukoitää ja näiden lisäksi vielä Euroopan alueiden vaurasta, eläköityvää keskiluokkaa, niin asiakaskuntaa tulee riittämään, selvittää kunnanjohtaja 45 minuuttia -ohjelmalle.

Kunnanjohtaja Erkki Parkkisella ei ole varmuutta siitä, kuka tai ketkä ovat alueen suurimman maanomistajan sekä kaavoitusta ja maankäyttöä Pelkosenniemen kunnan kanssa tiiviissä yhteistyössä valmistelleen Noitatunturi osakeyhtiön todelliset edunsaajat.

- Yhtiön osakkeenomistajistahan ei voi olla tietoa ellei yhtiö sitä itse avoimesti julkista. Sitä paitsi omistajathan voivat vaihtua. Osakkeita voidaan ostaa ja myydä eikä niitä ole rekisteröity kaupparekisteriin tai vastaaviin muihin julkisiin rekistereihin, selvittää kunnanjohtaja 45 minuuttia -ohjelman toimittajalle.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.