Mainos

Pyhäjoki: Kielteinen ratkaisu ei kaada kuntaa

Pyhäjoen kunnanjohtaja Mauno Peltoketo on tyytyväinen eduskunnan myönteiseen ydinvoimalaratkaisuun. Nyt kunnassa odotetaan toiveikkaana Fennovoiman päätöstä siitä, rakennetaanko ydinvoimala Simoon vai Pyhäjoelle.

Peltoketo korostaa, että ydinvoimalan saaminen Pyhäjoelle on iso asia koko Pohjois-Pohjanmaalle, Raahen seutukunnalle ja lähitalousalueelle.

– Hankkeen työllisyysvaikutukset ovat rakennusaikana valtaisat. Työpaikkoja saadaan hankkeen ansiosta alueelle noin 800–1000. Vaikutukset myös kunnallistalouteen ovat todella mittavat.

Jos Pyhäjoki ei saa voimalaa, sen talous ei kaadu.

– Meidän kaikki munamme eivät ole toki yhdessä korissa. Selviämme siitäkin, mutta tiukempaa tulee olemaan.

"Ei mitään pelättävää"

Pyhäjoella ydinvoimalaa on paitsi kannatettu myös vastustettu kiivaasti. Mielipidemittausten mukaan noin 60 prosenttia kuntalaisista kannattaa hanketta. Loput suhtautuvat siihen varauksellisesti tai vastustaen. Vastustajia edustaa erityisesti Pro Hanhikivi -yhdistys.

Peltoketo korostaa, että hanke on koko kunnan yhteinen asia ja siitä on paljon hyötyä. Haitat pyritään minimoimaan

– Haitat voivat olla osittain myös henkistä laatua, ja varmasti siihenkin pitää panostaa. Monilla on mielessä Tšernobyl, ja sen vuoksi hanketta saatetaan pelätä. Mutta ei siinä ole mitään pelättävää. Terveysvaikutuksetkin on selvitetty perin juurin.

Kuntalaisten rahaa ei ole käytetty

Pyhäjoella on käytetty runsaasti aikaa ja energiaa ydinvoimalan puolesta puhumiseen, mutta kuntalaisten kukkarolla ei ole tarvinnut Peltokedon mukaan käydä.

– Hankkeen toteuttaja on maksanut kaavoituskulut ja vastaavat. Kahvirahaa on toki mennyt aika lailla, mutta sehän on ihan normaalia kunnan toimintaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.