Mainos

Puutullikiista jäi ratkaisematta

EU:n ja Venäjän huippukokouksessa Portugalissa ei saatu aikaan suuria päätöksiä. Huippukokous oli toistaiseksi viimeinen Venäjän presidentti Vladimir Putinille.

EU:n ja Venäjän huippukokous Portugalissa on päättynyt ilman suuria tuloksia. Suomelle tärkeisiin puutullikiistaan ja rekkajono-ongelmaan ei myöskään saatu vielä ratkaisuja.

EU-komission puheenjohtajan Jose Manuel Barroso sanoi kuitenkin luottansa neuvotteluratkaisun löytymiseen. Venäjän presidentti Vladimir Putin ei tiedotustilaisuudessa kommentoinut asiaa.

Kauppakomissaari Peter Mandelsonin tiedottaja kertoi puolestaan aiemmin päivällä, että Venäjä ottaa kysymyksen aiempaa vakavammin, mutta välitöntä ratkaisua kiistaan ei ole luvassa.

EU-komission mukaan Venäjä on kuitenkin tällä viikolla tehnyt asiassa uusia avauksia, joita EU pitää keskustelun arvoisina.

Venäläisen puun tuontitullien korotus uhkaa nostaa raakapuun hintaa ja viedä pahimmillaan tuhansia työpaikkoja Suomessa. Kiista on yksi este Venäjän jäsenyydelle Maailman kauppajärjestössä WTO:ssa.

Huippukokouksessa olivat esillä myös rekkajonot Suomen ja Baltian maiden rajoilla. Konkreettisia ratkaisuja ei kuitenkaan löytynyt.

Putinin viimeinen huippukokous toistaiseksi

Kokous keskittyi talouteen, mutta puheenjohtaja Portugalin pääministeri Jose Socrates kertoi nostaneensa esille myös ihmisoikeudet.

Huippukokous oli Putinin viimeinen. Venäjällä järjestetään presidentinvaalit maaliskuussa.

Putin kertoi tiedotustilaisuudessa, ettei hän ole vielä päättänyt, mitä aikoo tehdä kautensa jälkeen. Aiemmin hän on jo kertonut aikovansa jatkaa politiikassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.