Mainos

Puutarhurit ennaltaehkäisevät suojatieonnettomuuksia

Espoon kaupunki valvoo jatkuvasti risteysalueiden näkyvyyttä. Viheralueiden ylläpito raivaa omatoimisesti risteysalueita, joissa näkyvyys on huono.

Nöykkiössä toissapäivänä tapahtunut pyöräilijän ja henkilöauton välinen onnettomuus nostatti keskustelun näkyvyydestä, jota onnettomuusristeyksessä haittaa kevyen liikenteen väylän ja ajoradan väliin istutetut pensaat.

– Avaamme vuosittain näkemäalueita, ja tähän aikaan vuodesta pitäisi jo olla avointa, kertoo kaupunginpuutarhuri Merja Pöyhiä.

– Jos maa-alue ja istutukset ovat kaupungin, niin työ käy joutuisasti. Jos taas näkyvyyttä haittaavat pensaat ovat yksityisiä, niin jätämme viestin, jossa pyydämme hoitamaan asian, kertoo Pöyhiä.

Jos pensaiden omistaja ei tee viestissä pyydettyjä töitä, kaupunki hoitaa asian itse. Kaupungilla on olemassa ohjeet näkymäalueiden koosta sen mukaan, mikä on kadun nopeusrajoitus. Pensaat kuitenkin kasvavat jatkuvasti, ja niitä on leikattava.

– Tämä kesän säät ovat suosineet kasvua, minkä vuoksi leikkaamista ja raivaamista on ollut tavallista enemmän, kertoo kaupunginpuutarhuri Pöyhiä.

– Tarkkailemme risteysten näkymäalueita jatkuvasti, mutta meidän työntekijät ajavat tavallista henkilöautoa korkeammilla autoilla, eivätkä aina huomaa kaikkia toimenpiteitä vaativia paikkoja. Siksi kaupunkilaisten apu on tarpeen. Raivaamista vaativista alueista kannattaa aina ilmoittaa kaupungin palvelunumeroon, neuvoo Espoon kaupunginpuutarhuri Merja Pöyhiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.