Mainos

Puutarhurin värikäs koti valmistautuu kevääseen

Puutarhurina työskentelevän Stinan kodissa kukat ovat osa kodin tunnelmaa. Verannalla kauniissa väreissä kukkivat kevätkukat, perunanarsissien tuoksu ja keväinen linnunlaulu tekevät mielen hyväksi. Verannan tunnelma on aivan huikea. Kaikki nuo kukkivat kaunokaiset mustikan sinisiä seiniä vasten, ihana sisääntulo.

Kun päästään vasta remontoituun keittiöön, tunnelma vaihtuu vaaleaksi. Keittiön on suunnitellut ja toteuttanut puuseppä Minttu Pyrrö. Mainio metallituoli on hänen oppilastyönsä Taideteollisesta korkeakoulusta. Ja kukkiahan täällä on tietenkin, sekä hauskasti istutettuna että Designers Guildin tapeteissa.

Lähtökohtana remontissa olivat diverssikaupasta löydetyt retrohenkiset kaakelit ja niiden väriin makeasti sopiva jääkaappi. Suunnittelijan neuvo oli hankkiutua eroon turhasta tavarasta, jolloin kaikki tarvittava mahtuu yhteen seinän pituiseen lipastoon ja muutamaan yläkaappiin. Yläkaappi on vanha, siitä on vain poistettu ovet ja asennettu hyllyjen tilalle metalliritilät. Tässä kaapissa säilytetään päivittäin käytettävät astiat, joiden kauniit värit pääsevät näin esille.

Keittiön vieressä on ruokasali. Aarne Jacobsenin 7- sarjan tuolit on hankittu yksitellen keräillen. Ruokapöydän valaisin taas on huutokauppalöytö.

Mainiot verhot ovat itse tehdyt. Rouva löysi Japanin matkallaan kaupasta kaunista käsintehtyä paperia ja osti sitä itselleen tuliaiseksi. Kotona hän keksi tehdä paperille kevyet kehykset ja rakentaa niistä paneelimaiset verhot, sillä ainoistaan siten paperin kauneus pääsee täydellisesti esille. Ruokasalista on mukavan kepeä näkymä olohuoneeseen jonka koruna on Balilainen temppelivarjo.

Olohuoneessa on yhdistelty erilaisia elementtejä - vanha kirsikkapuinen peilikaappi, itämainen lipasto ja moderni sohva. Iloinen kukkatuoli sopii tietysti puutarhurille kuin nenä päähän! Ja kukkiahan kasvaa tietysti myös seinillä suurina kuvioina ja tiibetiläisen lipaston pinnassa herkkinä köynnöksinä. Lipaston päällä on kauniita esineitä ja joillekin jo historiallinen lankapuhelin.

Kukkivaa kevättä kaikille, sisällä ja ulkona!

Toimittaja Hanna Sumari

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.