Mainos

Puutarha kaipaa vielä hoitoa

Vaikka kesä alkaa kääntyä syksyksi, eivät puutarhatyöt vielä lopu. Nyt on aika tarttua toimeen ja katsoa, että kasvit voivat hyvin kesän jäljiltä. Kun puutarhaa hoitaa joka päivä vähän, se säilyy kauniina pitkään.

Nyt kannattaa tarkkailla, etteivät tuholaiset pääse käsiksi kasveihin. Esimerkiksi daaliat voivat olla vaarassa, jos isopihtihännät iskevät. Ne jättävät reikiä terälehtiin ja pilaavat kukat.

Myös kasvihuoneessa olevia kasveja on tarkkailtava jatkuvasti. Tähän aikaan vuodesta etanat voivat iskeä niihin. Ruukkuja kannattaa nostella ilmaan, sillä etanat voivat piiloutua myös niiden alle.

Kasvihuonekasveja kannattaa kastella viileimpään aikaan päivästä. On tärkeää varmistaa, että vesi menee kunnolla mullan sisään.

Sakset esiin ja lannoitetta kehiin

Keväällä istutetut ruukkukasvit kaipaavat nyt ravinteita. Helpoimmalla pääsee, kun lisää kasteluveteen lannoitetta. Ruukkukasveja olisi hyvä lannoittaa ainakin kerran viikossa.

Pihan puolella huomiota kaipaavat etenkin havupuut. Nyt on nimittäin oivallinen aika leikata niitä. Leikkaamalla havupuut pysyvät pidempään siisteinä. Kun havupuut leikataan nyt, ne säilyvät siisteinä ensi kevääseen asti.

Nurmikko yrittää toipua

Nurmikkoa ei kannata ajaa, jos se näyttää vielä kuivalta ja ruskealta. Sen reunat kannattaa silti pitää siisteinä puutarhasaksien tai leikkurin avulla. Jos ajat nurmikkoa, varmista, että ruohonleikkurisi jättää ruohon mahdollisimman pitkäksi, muuten nurmikon on vaikea toipua kuivuudesta.

Kesähelteet ja niitä seuraavat rankat sateet luovat täydelliset olosuhteet rikkaruohoille. Rikkaruohot kannattaa kuokkia pois ennen kuin ne ehtivät levittää siemeniään.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja