Mainos

Puuta tuotiin ennätysmäärä viime vuonna

Tärkein puuntuontimaa on Venäjä, joka kattaa tuonnista yli 80 prosenttia. Myös Viro ja Latvia ovat merkittäviä tuojia.

Puun tuonti ulkomailta nousi viime vuonna ennätysmäiseen 17 miljoonaan kuutiometriin, ilmenee Metsäntutkimuslaitoksen Metlan ennakkotiedoista.

Tuontipuun osuus teollisuuden puutarpeesta kattaa jo neljänneksen. Tämän vuoden alkupuolella tuonnin osuus on ollut yhä nousussa viime vuoteen verrattuna.

Teollisuuden käyttöön tarkoitettua markkinapuuta hakattiin viime vuonna 55 miljoonaa kuutiota. Kotimaiset hakkuumäärät ovat pysyneet lähes edellisvuoden tasolla, vaikka metsäteollisuus on käynyt ennätystasolla sahoja lukuunottamatta. Kasvanutta puun tarvetta teollisuus on tyydyttänyt pienentämällä hakatun puun varastoja ja lisäämällä tuontia.

Viime vuonna teollisuus toi puuta ulkomailta 17 miljoonaa kuutiometriä eli vajaat puoli miljoonaa kuutiota enemmän kuin vuotta aiemmin. Myös vuonna 2003 puuta tuotiin ennätysmäärä eli 16,5 miljoonaa kuutiota.

Tärkein tuontimaa on Venäjä, joka kattaa noin 85 prosenttia tuonnista. Baltian eli lähinnä Viron ja Latvian osuus tuonnista on kymmenen prosentin luokkaa. Loppuosa tuonnista jakaantuu muiden maiden osalle.

Suurin osa puutuonnista on selluteollisuuden raaka-aineena käyttämää koivukuitupuuta, jota Suomesta ei saada tarpeeksi. Esimerkiksi pari vuotta sitten koivukuitupuun osuus koko tuonnista oli vajaa puolet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.