Mainos

Puuskittainen tuuli aiheutti vahinkoja

Kaatuilevat puut sotkivat VR:n aikatauluja Jyväskylän ja Haapamäen välisellä radalla sekä Nakkilan ja Porin välillä. Nakkilan ja Porin välinen liikenne saatiin sujumaan tilapäisjärjestelyin jo ennen puolta kahdeksaa. Jyväskylästä klo 16.25 Seinäjoelle matkalla ollut pikajuna törmäsi hieman ennen klo 17:ta puuhun lähellä Petäjävettä ja veturi hajosi. Nakkilan ja Porin välillä kaatunut puu osui sähköradan ajolankoihin ja vaurioitti niitä niin, että sähköradan korjauksen arveltiin kestävän koko illan. Liikenne saatiin kuitenkin pelaamaan jo ennen puolta kahdeksaa niin, että dieselveturi avusti junat sähköttömän osuuden Nakkilasta Poriin. Kello 18.15 Porista Helsinkiin lähtenyt pikajuna korvattiin busseilla Porista Tampereelle ja Tampereelta korvaava juna toi ihmiset Helsinkiin. Porin ja Helsingin välillä liikennöi vielä kaksi junaa iltamyöhällä.

Autoja ja taloja vaurioitui puiden kaatuessa

Pääkaupunkiseudulla ja koko Uudellamaalla voimakkaat tuulenpuuskat katkoivat puita ja kaatoivat niitä liikenneväylille sekä talojen ja autojen katoille. Ihmisiä ei tiedetty loukkaantuneen, mutta aineellisilta vahingoilta ei vältytty. Helsingin, Espoon ja Vantaan pelastuslaitokset eivät juuri ehtineet vetää henkeä tehtävien välillä. Helsingin pelastuslaitoksen porukat kiirehtivät koko illan paikasta toiseen. Puita kaatuili päivystävän mestarin mukaan joka puolilla kaupunkia Lauttasaaresta Puistolaan ja Finlandia-talo taakse. -Kiireet alkoivat heti ensimmäisen kiekkoerän jälkeen, mestari totesi. Vantaalla tiedettiin puita kaatuneen ainakin Itä-Hakkilassa, Ilolassa ja Jokiniemessä. Espooseenkin tuulta riitti. Siellä puita kaatui Vanhalla Porintiellä, Iivisniemessä, Mäkkylässä ja Villa Junghansin lähellä.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi lupaili, että tuuli heikkenee huomenna. Yön ajaksi oli vielä luvassa tuulta. Etelä- ja Keski-Suomessa tuuli maalla noin 10 metriä sekunnissa, mutta puuskissa tuulen voimakkuus saattaa usein jopa kaksinkertaistua, päivystävä meteorologi kertoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.